FK „Radnik“ potpisao ugovor o saradnji „Coerver Coaching Srbija“

Datum:

Share post:

Fudbalski klub „Radnik“ danas je potpisao ugovor o saradnji „Coerver Coaching“, svjetski priznatom kompanijom, čiji sportski stručnjaci su poznati po razvijanju savremenih metoda i tehnika u fudbalskoj pedagogiji.

Kako su rekli, Ugovorom je regulisana saradnja dvije strane na polju razvoja omladinske škole fudbala u FK „Radnik“, s obzirom da „Coerver Coaching“ funkcioniše na globalnom nivou i primjenjuje svjetski priznat metod rada sa mladim fudbalerima i njihovim trenerima.

Goran Janjić, direkor FK „Radnik“, rekao je da je FK „Radnik“ dugoročno posvećen razvoju i unapređenju procesa u školi fudbala, te su kao dugoročni cilj postavili ostvarenje najvećih mogućih rezultata u toj sferi.

„Svi mi koji trenutno sjedimo u upravi kluba ali i cjelokupna sportska javnost u Bijeljini, svjesni smo koliko je ovaj segment zanemarivan u ranijem periodu. Nakon što smo uradili prilično mnogo na polju sportske infrastrukture kluba, danas počinjemo i sa primjenom najsavremenijih metoda u podizanju mladih fudbalera u našem gradu“, rekao je Janjić.

Primarni cilj kompanije „Coerver Coaching“ je edukacija trenera koji rade sa mlađim kategorijama. „Coerver Coaching“ trenutno je prisutna u 50 zemalja svijeta, a u Srbiji djeluju već devet godina. Takođe, imaju licencu za djelovanje na području Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. U regionu do sada su radili sa omladinskim školama Crvene Zvezde, OFK Beograd, Vojvodine, Vardara, Dinama iz Zagreba…

Renato Pirša, direktor kompanije „Coerver Coaching“, koja će sljedeće godine će se napuniti 40 godina od osnivanja, rekao je da imaju dugu tradiciju razvoja specifične metodologije rada sa mladim fudbalerima, koja je razvijana, usavršavana i nadograđivana kako se razvijao i moderni fudbal.

„Naši metodi se primjenjuju u najboljim nacionalnim fudbalskim federacijama i najboljim svjetskim klubovima. Postavili smo standard modernog fudbala, odnosno moderne obuke igrača i edukacije trenera. Drago mi je da su nam ljudi iz FK „Radnik“ poklonili svoje povjerenje i da je i u Bijeljini sazrela svijest o važnosti kvalitetnog rada sa mladim i talentovanim fudbalerima“, rekao je Pirša.

Na današnjem potpisivanju Ugovora, gosti iz Beograda su upriličili i edukaciju za sve trenere omladinskih selekcija FK „Radnik“ koja je obuhvatila teorijski i praktični dio. Cilj je bio da se treneri upoznaju sa osnovnim principima „Coerver Coaching“ metoda.

Igor Milošević, koordinator omladinskih selekcija FK „Radnik“ smatra da u zlatnom periodu razvoja dječaka ništa ne treba prepuštati slučaju.

Kako je rekao, ovo je još jedan u nizu koraka koje su preduzeli na putu stabilizacije i razvoja omladinske škole.

„Putem „Coerver Coaching“ metoda želimo uticati na tehničku obučenost naših fudbalera, njihove brzine, donošenja ispravnih i pravovremenih odluka,  kao i na formiranje kvalitetnije koordinacije pokreta i razvoja samopouzdanja“, rekao je Igor Milošević,

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sedam godina od smrti legendarnog Muhammeda Alija

Prošlo je sedam godina od smrti Muhammeda Alija, jednog od najharizmatičnijih boksera svijeta svih vremena i velikog borca...

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...