Danas je u prostorijama FK „Radnik“ iz Bijeljine održana konferencija za medije na kojoj je bilo riječi o pripremama za nastavak takmičarske sezone.

„Danas i zvanično krećemo sa pripremama za drugi dio sezone. Prozivka je zakazana za 13.00 časova kada ćemo odrati prvi trening. Što se tiče plana, u planu nam je da ovdje treniramo tri sedmice, gdje ćemo 27. januara odigrati utakmicu u Bijeljini protiv OFK „Beograda“. Trećeg februara je zakazana utakmica sa fudbalskim klubom Loznica. Poslije toga, tačnije osmog februara, slijedi odlazak na desetodnevne pripreme, gdje već imamo zakazane tri utakmice. Desetog februara igramo protiv NK „Lučko“, četiri dana kasnije HNK „Kruševo“ i u povratku je planirana utanica sa nogometnim klubom „Čelek“ iz Zenice. Dalje, 24. februara je planirana, takođe, generalka, s tim da još uvijek tražimo protivnika“, rekao je Velibor Đurić, trener FK „Radnik“ iz Bijeljine.

U klub su došla četiri nova igrača – Dejan Živković, koji je povratnik u klub, iz Stupčanice, Nebojša Gavrić iz FK „Zvijezda 09“, Luka Cucin koji je danas potpisao – iz FK „Kolubara“ i  Staša Baštić koji dolazi iz FK „Sloga“ Doboj.

„Naše ambicije, naši ciljevi su nepromijenjeni odnosno na početak sezone, to su najviše mogući. Znamo da će biti teško, da će biti izuzetno zahtjevno, jer svako želi da igra protiv „Radnika“ i da da svoj maksimum, ali na nama je da jednim odnosom i radom, kako na treningu, tako i van njega, opravdamo našu ulogu gdje jesmo, na poziciji na kojoj se nalazimo i vjerujem da će tako biti i na kraju sezone“, istakao je Đurić. 

Kako kaže, klub su napustili Milan Lalić, Pavle Maletić i Jovan Kačarević.

Što se tiče igre, Đurić kaže da ne planiraju promjene, s obzirom da je to njihov stil igre.

„Uglavnom, mi imamo svoj stil, koji gajimo, pogotovo u prvoj ligi RS, gdje želimo da budemo dominantni kroz posjed. Znate da smo najefikasnija ekipa, da smo primili mali broj golova, da se nalazimo na poziciji na kojoj se nalazimo… Ja volim za nove igrače da kažem da su to novi igrači za koje se nadam da će biti pojačanja. Odigrali smo, zaista, fantastičnu polusezonu, 17 utakmica bez poraza, sasvim zasluženo na prvom mjestu i sigurno da je puno teže to zadržati i ostati na prvom mjestu, ali ja vjerujem da ćemo mi biti u stanju da to odradimo“, zaključio je Đurić.

On kaže da je relacija između Uprave kluba i igrača na visokom nivou i da imaju sve uslove za igru.

„Mislim da smo svi napunili baterije, pošto je baš bila duga zimska pauza. Dobili smo program rada koji smo radili u pauzi. Mislim da spremno dočekujem ove pripreme i nadam se da ćemo pripreme odraditi bez povreda. Konkurencija je sad u ovoj zimskoj pauzi još više pojačana, što je neki veći nivo za „Radnik“, tako da ćemo se truditi da budemo još bolji u ovoj drugoj polusezoni“, zaključio je kapiten FK „Radnika“ Aleksandar Vasić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име