RADAN OSTOJIĆ favorit za novi mandat na čelu BO RS

Datum:

Share post:

Izbori za novog predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), kako je planirano, trebalo bi da se održe u septembru ove godine.

Sudeći prema dosadašnjim rezultatima izbora, koji su u gradskim i opštinskim organizacijama BORS održavani prethodnih mjeseci, aktuelni predsjednik BORS Radan Ostojić ubjedljivi je favorit za dobijanje novog mandata na čelu te organizacije.

Odlično obaviješteni izvori Srpskainfo iz vrha BORS otkrivaju da bi do održavanja Izborne skupštine te organizacije, koja bi trebalo da se održi sredinom septembra, osim Ostojića kandidature za čelnu funkciju trebalo da istaknu još najmanje sedam ili osam lidera gradskih i opštinskih boračkih organizacija. Međutim, kako tvrde, Ostojić je ubjedljivi favorit za produženje mandata za još najmanje četiri godine.

Izbori u BO RS: Za novog predsjednika 3 kandidata – OSTOJIĆ IMA PODRŠKU

– Ono što je za sada poznato jeste to da će Radan Ostojić sigurno biti kandidat za novi mandat na čelu BORS. Osim njega, poznato je da ambicije za preuzimanje te funkcije ima i predsjednik Gradske boračke organizacije u Gradiški, Milovan Gagić, koji je dobio ubjedljivu podršku u svojoj organizaciji, kao i Zoran Gvozdenović, predsjednik BO u Bratuncu. Očekuje se da do septembra, kada je planirano održavanje Izborne skupštine BORS, na mjesto predsjednika krovne boračke organizacije bude kandidovano još najmanje šest ili sedam kandidata – ističu naši izvori.

Među imenima koja se pominju kao mogući predsjednici BORS ističe se i šef Boračke organizacije u Brodu, Zoran Vidić, kao i lider Regionalne Boračke organizacije u Istočnom Sarajevu, Željko Lalić.

– Kako sada stvari stoje, najviše šanse za pobjedu na izborima u BORS ima aktuelni predsjednik te organizacije, Radan Ostojić. Na drugom mjestu je predsjednik BO Gradiška, Milovan Gagić – tvrde izvori Srpskainfo.

Gagić za naš portal potvrđuje da je nedavno dobio jednoglasnu podršku Gradskog odbora BO za kandidaturu za novog predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske.

– Sigurno ću biti jedan od kandidata za predsjednika BORS, a ko će da pobijedi zavisiće od odluke delegata Izborne skupštine BORS – kaže Gagić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...