Novak Đoković igra protiv Kaspera Ruda finalni meč na ovogodišnjem Rolan Garosu. Najbolji srpski teniser ima priliku da osvoji treći trofej na Kupu musketara, ali i svoj 23. grend slem pehar u karijeri čime bi se osamio na prvom mjestu vječne liste osvajača prestižnih turnira. Meč na stadionu „Filip Šatrije“ počinje oko 14.30.

Prema mnogim kriterijumima i statističkim kategorijama Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji belog sporta, ali novim trijumfom u Parizu učinio bi još jedan veliki korak ka sportskoj besmrtnosti.

Najbolji srpski teniser protiv Kaspera Ruda igra svoje sedmo finale na Rolan Garosu, a pobjeda bi mu donijela treću titulu u Parizu i 23. grend slem trofej u karijeri, što niko nikada nije uradio u muškom tenisu.

Novak i Rafa trenutno su izjednačeni sa po 22. osvojena mejdžorsa, dok u ženskoj konkurenciji Margaret Kort ima 24, a Serena Vilijams 23.

Đoković je nekoliko puta isticao da je u ovoj fazi njegove karijere akcenat na osvajanju grend slem titula koje bi postavile dobar temelj za postavljanje apsolutnog rekorda, koji će teško biti dostignut u decenijama koje dolaze.

Novaku u finalu neće biti lako. Jeste srpski teniser pobedio u sva četiri dosadašnja međusobna duela protiv Ruda, ali Danac u Parizu igra možda i najbolji tenis u karijeri.

U prethodnih šest mečeva na pariskoj šljaci, Rud je izgubio samo tri seta, da bi sav talenat i kvalitet pokazao u polufinalu, ubedljivo savladavši Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:4, 6:0.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име