Festival romske kulture, tradicije i jezika “BARO DROM“ 25. i 26. avgusta u Bijeljini (foto)

Datum:

Share post:

Centar za integrativnu  inkluziju „Otaharin“ i Udruženje žena Romkinja danas su održali konferenciju za medije i najavili predstojeći festival romske kulture, tradicije i jezika BARO DROM.  

BARO DROM, u prevodu „Dug put“ je festival jedinstven na prostorima Zapadnog Balkana, jer slavi i promoviše  romsku kulturu, tradiciju i jezik. Uči nas o dugom putu koji su Romi prošli i kojim još uvijek putuju ka potpunoj društvenoj uključenosti i prihvatanju, poručili su iz Udruženja „Otaharin“.

„Festival će se održati 25. i 26. avgusta u Bijeljini na platou Centra za kulturu Semberija kako bi iz prve ruke doživjeli bogatstvo radosti i tuge koju Romi na ovom putu nose, a kojim su oplemenili kulture i umjetnosti svih zemalja u kojima žive.  BARO DROM  kombinuje kvalitetne sadržaje koji promovišu romsku kulturu, tradiciju i jezik, te će u toku dva dana festivala posjetioci imati priliku da učestvuju u defileu učesnika festivala, nastupima SKUD „Semberija“, Dragana Ristića i KAL benda, operske dive Nataše Tasić Knežević, da učestvuju u radionici o romskoj literaturi i jeziku koju će voditi prof. dr. Hedina Tahirović -Sijerčić, kao i u književnoj večeri pisca Metija Kamberija“, rekao je Dragan Joković, izvršni direktor Udruženja za promociju obrazovanja Roma “Otaharin”.

TESTNA REKLAMA

Pored navedenog sadržaja, u toku trajanja festivala, posjetioci će moći posjetiti i dvije izložbe „Znameniti Romi svijeta“ u galeriji Centra za kulturu „ Semberija“ i „Romi narod vatre i slobode“ u Muzeju „Semberija“.

Joković je izrazio nadu da će festival BARO DROM, kao jedinstven događaj na našim prostorima, uskoro prerasti u tradicionalni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...