Farmeri Semberije pozivaju Gradonačelnika i veterinarsku inspekciju u kontrolu farmi uz poštovanje biosigurnosnih mjera (foto)

Datum:

Share post:

Na mejl adresu portala Dešavanja u Bijeljini stigao je dopis sedam farmera sa područja Donjeg, Srednjeg i Gornjeg Magnojevića, koji prenosimo u cjelosti:

„U svjetlu posljednjih dešavanja gdje su poljoprivredni proizvođači – farmeri iz Donjeg, Srednjeg i Gornjeg Magnojevića prozivani i etiketirani od strane gradonačelnika Grada Bijeljina Ljubiše Petrovića kao kriminalci što je dokumentovao naredbom o prebrojavanju svinja što je na njemu podobnim medijima propraćeno.

Mi uzgajivači svinja-farmeri koji imamo registrovana poljoprivredna gazdinstva ovim putem pozivamo gradonačelnika Ljubišu Petrovića i nadležnu veterinarsku inspekciju da već u toku dana uz puno poštovanje biosigurnosnih mjera i preuzimanja odgovornosti za sve eventualne posljedice za zdravlje životinja izvrše kontrolu dole potpisanih farmera-uzgajivača svinja kako bi se na licu mjesta uvjerili u zdravstveno stanje i brojno stanje na njhovom gazdinstvu. Po mogućnosti želimo da uvidu u zdravstveno stanje životinja prisustvuju i narodni poslanici iz Bijeljine Slaviša Marković i Tomica Stojanović, koji su se vrlo aktivno uključili u rješavanje problema Afričke kuge svinja na teritoriji grada Bijeljine“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Prošle sedmice održan prvi sastanak stalne radne grupe za količinu voda BiH i Hrvatske

Javna ustanova „Vode Srpske“ – Kancelarija za podsliv rijeke Vrbas u Banjaluci, 19. septembra bila je domaćin prvog...

LOPARE: ODRŽANA DVADESETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

ODRŽANA DVADESETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE Na današnjoj dvadesetoj redovnoj sjednici raspravljao se o 27. tačaka dnevnog reda. "Danas smo...

Dugogodišnji anonimni donator poklonio trenerke i majice djeci sa poteškoćama u razvoju KK „Fenix Basket“ Bijeljina

Djeca se teškoćama u razvoju od prijatelja i dugogodišnjeg donatora KK "Fenix Basket" Bijeljina, koji je i ovaj...

Sutra Dan žalosti u Srpskoj

Vlada Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog tragičnih...