Facebook dozvoljavao kompanijama da čitaju poruke korisnika

Datum:

Share post:

Društvena mreža Facebook ne uspijeva da se izvuče iz skandala. Najnoviji je onaj u kojem je Facebook priznao da su drugim velikim tehnološkim kompanijama dozvoljavali da čitaju privatne poruke njihovih korisnika.

 

Međutim, kompanija ponovo tvrdi da se to radilo samo uz pristanak korisnika.

Facebook je postavio saopštenje na svom zvaničnom nalogu nakon što je "New York Times" objavio kako je ova društvena mreža omogućila Netflixu, Spotify, Microsoftovom pretraživaču Bingu, ali i Royal Bank of Canada, ne samo da čitaju već i da dopisuju i brišu poruke na Messengeru.

TESTNA REKLAMA

Oni se pravdaju da su to dopustili samo ukoliko se korisnik na neki od ovih sajtova prijavio preko Facebooka.

"Times" još navodi, pozivajući se na stotine stranica dokumenata kao i na svjedočenja više od 50 zaposlenih u Facebooku, da je i Amazonu omogućeno da ima uvid u podatke o svim korisnicima a Yahoo da vidi sve što su prijatelji određenog broja korisnika postavljali na svoje postove tokom ljeta 2018. godine.

Kako ugledni list dalje navodi, čak 150 kompanija je imalo mogućnost da koristi informacije o ljudima koji imaju naloge na Facebooku.

 

S druge strane, čelnici društvene mreže tvrde da nisu prekršili ni jedan zakon jer su sve informacije navodno dijeljene samo uz pristanak korisnika.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Vasilije Perić čestitao slavu Grada Bijeljina – “Da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije“

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima i rukovodstvu Bijeljine slavu grada Svetog Pantelejmona. -Velika je čast što...

DIMITRIJEVIĆ, GORAŽDEVAC: Bratska Povelja između Bijeljine i Goraždevca pokazala je dobar put, saradnju i dobru vezu među nama (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....

ĐURĐEVIĆ: Nadam se da ćemo još dugi niz godina slaviti našu slavu sa još više prijatelja (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....

BIJELJINA: Prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zajedno sa predsjednikom Skupštine Bijeljina Aleksandrom Đurđevićem i predstavnicima Gradske uprave i drugih gradskih...