Evo kome će pripasti direktorske fotelje

Datum:

Share post:

Nakon što su neke direktorske fotelje u javnim preduzećima i institucijama u Republici Srpskoj već podijeljene, uveliko se spekuliše i o raspodjeli ostalih. 
 

Prema procentima učešća u vlasti koji su dogovoreni na sastanku lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD-u bi trebalo da pripadne 47, DNS-u i Socijalistima po 9, Demosu 7, Ujedinoj Srpskoj 4 i NDP-u 3 direktorske pozicije. 

Kako nezvanično saznajemo, taj broj bi mogao da bude veći jer je u igri još 20 preduzeća koja do sada nisu bila u raspodjeli. Nezvanično, još po dvije fotelje mogle bi pripsati Ujedinjenoj Srpskoj, DNS u i Demosu, dok bi ostalim mogao da rukovodi SNSD. 

Kadar te partije trebalo bi da ostane na čelu Poreske i Geodetske uprave, Fonda PIO, Agencije za bankarstvo, Zavoda za zapošljavanje i Fonda zdravstvenog osiguranja. SNSD bi trebalo da ostane i na rukovodećim pozicijama u svim opštim bolnicama osim u Prijedoru gdje bi mjesto trebalo da zadrži DNS. 

Stranka Marka Pavića će, kako nezvanično saznaje, zadržati i Puteve Republike Srpske, Željeznice, Turističku organizaciju RS, Republički sekretarijat za zakonodavstvo, Zavod za obrazovanje odraslih i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida. Lider stranke poručuje da još ništa nije konačno i da su pregovori u toku. 

TESTNA REKLAMA

"Generalni sekretari stranaka će početi od danas da prave dogovore o raspodjeli. Prema tome sve ovo što se objavljuje, to su neke pripreme, niti je konačno potpisano niti dogvoreno", kaže Marko Pavić, lider DNS-a.

Kadrovi Demosa rukovodiće Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Republičkom upravom za igre na sreću, RITE "Ugljevik", "Autoputevima", Zavodom za medicinu rada i sporta, Republičkim deviznim inspektoratom i Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, potvrđeno je u toj stranci. 

Raspodjelom su zadovoljni u Ujedinjenoj Srpskoj koja će imati direktore u "Poštama Srpske", Insitutu za javno zdravstvo", Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva i Zavodu za geološka istraživanja. 

"Radi se o 7, 14 odsto. I sad je na redu na nas da implementacija bude preko najkvalitetnijih kadrova da ne bude da učestvujemo u nekoj podjeli plijena nego o podjeli funkcija koje možemo da oplemenimo i da vodimo još bolje nego što su bile ranije", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Socijalisti bi trebalo da zadrže svih devet direktorskih fotelja među kojima su one u "Šumama Republike Srpske", Republičkom inspektoratu, Fondu za zaštitu životne sredine i APIF-u. NDP bi, pored Elektokrajine, trebalo da dobije i Republičku direkciju za promet naoružanja i vojne opreme.

 

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...