Ni Liga Evrope nije za baciti: Evo koliko miliona može da zaradi Crvena zvezda plasmanom u Ligu šampiona

Elitno evropsko fudbalsko takmičenje Liga šampiona od naredne sezone igraće se u novom formatu, a zbog toga će i zarada klubova učesnika biti još veća u odnosu na prethodne godine. Crvena zvezda će imati priliku da igra elitu.

Fudbaleri Crvene zvezde su ove sezone osvojili četvrtu duplu krunu zaredom, odnosno sedmu uzastopnu titulu prvaka Srbije, čime su osigurali plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, piše Sportal.

Elitno evropsko klupsko takmičenje će od naredne sezone imati drugačiji format, pa bi crveno-bijeli mogli da budu učesnici istorijske sezone Lige šampiona, a za to im je potrebno da slave u jednom dvomeču, u kom će biti povlašćeni.

Naime, od sezone 2024/25, u Ligi šampiona više neće postojati grupna faza, već će ukupno 36 ekipa biti u jednoj tabeli, a svaki tim će odigrati po osam mečeva. Klubovi će biti raspoređeni u četiri šešira, a svaka ekipa će igrati sa po dva tima iz svih šešira, jednu utakmicu kod kuće i jednu u gostima.

Na kraju, osam prvoplasiranih ekipa će osigurati direktan plasman u osminu finala, dok će oni koji se nađu od devetog do 24. mjesta igrati mečeve šesnaestine finala, a preostali će završiti učešće na međunarodnoj sceni, jer više neće biti selidbe u Ligu Evrope.

Ukoliko prvak Srbije ispadne u plej-ofu, naći će se u Ligi Evrope i za to će dobiti 15 miliona evra, što nije mali novac, ali svakako se ne može mjeriti sa onim što donosi Liga šampiona.

Najprije, u kasu kluba iz Ljutice Bogdana bi se samim plasmanom u elitu automatski slilo 25 miliona evra, potom bi uslijedile četiri utakmice kod kuće, na prepunoj Marakani što je još oko sedam miliona evra zarade, a na kraju bi ta cifra mogla da se poveća i svakim osvojenim bodom. Naime, pobjeda u novom formatu Lige šampiona će donositi 2,1 milion evropskih novčanica, a svaki remi po 700.000.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име