epa11371162 A man leaves the airport as flights are suspended at Netaji Subhas Chandra Bose airport due to an approaching cyclone in Kolkata, India 26 May 2024.The India Meteorological Department (IMD) reported that cyclonic storm 'Remal' will make landfall between West Bengal coasts around midnight. EPA-EFE/PIYAL ADHIKARY

Avionski letovi ka glavnim gradovima istočnih indijskih država Odiša i Zapadni Bengal i iz njih, uključujući Kalkutu, obustavljeni su do sutra ujutro, dok se taj region priprema za ciklon „Dana“, koji trenutno kruži iznad Bengalskog zaliva, saopšteno je iz Meteorološke službe.

Obje države su zatvorile škole u ​​oblastima za koje se očekuje da će najviše biti pogođene olujom i vjetrovima brzine od sto do 110 kilometara na sat, dok je ribarima preporučeno da ne isplovljavaju na more, prenio je Rojters.

Televizijski snimci pokazuju kako ribari žure da obezbijede svoje kuće od slame i čamce sa užadima, dok pripadnici službe za vanredne situacije prate stanovnike u primorskim oblastima do skloništa, zbog jakih vjetrova i kiše koji već pogađaju dijelove Odiše.

U luci Damra u okrugu Badrak takođe su obustavljene sve aktivnosti.

Do sada smo evakuisali oko 50.000 ljudi, a ukupno oko 300.000 ljudi vjerovatno će biti evakuisano -rekao je komesar za specijalnu pomoć Deoranjan Kumar Sing.

Susjedna država Zapadni Bengal takođe je izdala crveni alarm za tri okruga koji se nalaze u blizini područja u kojima se očekuje da će ciklon udariti na kopno, rekli su zvaničnici

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име