EMA KOVAČ IZ BIJELJINE NAJBOLJA ATLETIČARKA RS u 2019. u kategoriji "cicibanke"

Datum:

Share post:

Mlada bijeljinska atletičarka Ema Kovač je u petak, na svečanosti Atletskog saveza Republike Srpske održanoj u Doboju, proglašena za najbolju atletičarku Atletskog saveza Republike Srpske u 2019 godini u kategoriji "cicibanke".
 

Ema Кovač je rođena 2008 godine u Bijeljini. Učenica je šestog razreda OŠ „Кnez Ivo od Semberije, a atletikom se aktivno bavi nepune dvije godine. Kao takmičar učestvuje na raznim atletskim događajima tek godinu dana, a već je dvostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i četvorostruka prvakinja Republike Srpske, sa aktuelnim rekordom Bosne i Hercegovine u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Ema je otvorila sezonu dobrih rezultata u februaru kada je osvojila prvo mjesto na međunarodnom krosu pod nazivom „ Beli Кros" i po prvi put u istoriji našeg grada, poslije 52 godine održavanja ove trke, u naš grad donijela zlatnu medalju i pehar.

Dobri rezultati su se nizali, a medalje je donosila sa svakog takmičenja. U martu je u Brčkom na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u krosu bila dvostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u najtežoj disciplini na 1000 metara. U maju je u Čitluku održano Prvenstvo BiH za cicibanke, gdje je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Bosne i Hercegovine za cicibanke u diciplini na 600 metara.

TESTNA REKLAMA

Učestvovala je sa starijom uzrasnom kategorijom na Republičkom takmičenju za mlađe pionirke i osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske za mlađe pionirke u disciplini na 600 metara sa oborenim rekordom BiH (1.46).

U Banja Luci na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske za cicibanke je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske u disciplini na 60 metara. Isti dan se takmičila i u disciplini na 200 metara i osvojila takođe prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske u ovoj disciplini.

Povodom dana Oslobođenja Beograda, na međunarodnoj uličnoj trci koja se održava 68. put pod nazivom „Trofej Beograda", osvojila je prvo mjesto u disciplini na 200 metara. Napominjemo da u ovako dugoj istoriji održavanja trke, ovaj Trofej je po prvi put od strane nekog atletičara donijet u naš grad.

Osim ovih, učestvovala je još u velikom broju uličnih atletskih trka na kojima je uglavnom osvajala zlatne medalje, a sve to je dovelo do ove prestižne nagrade koju joj je na kraju sezone dodijelio Atletski savez RS.

Bez obzira na to što je kraljica sportova u zapećku u našem gradu, a izdvojena sredstva ne pokrivaju ni troškove odlaska na takmičenje, mladi atletičari AK „Akademac" ostvaruju zavidne rezultate.

Bez prostorija i akedvatne staze za trening, zahvaljujući ljubavi takmičara prema ovom sportu, entuzijazmu trenera i sredstvima koje roditelji moraju da izdvoje, atletika u Bijeljini ipak ima budućnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

 

 
 
 
 
 
 
 
Novi komentar
 
 

Komentara

 

 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...