„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Datum:

Share post:

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju će proizvoditi metalne koture za kablove, a vlasnik bijeljinskog preduzeća Slavenko Ristić izjavio je da je riječ o poslu vrijednom oko devet miliona konvertibilnih maraka, na period od tri godine.

– Ovaj ugovor pokazuje da smo imali ispravnu viziju kada smo ulagali u nove mašine i tehnologije, te obučavali ljude. Sada ćemo imati potrebu za zapošljavanjem novih 15 radnika, a svaki posao sa evropskim zemljama otvara nam mogućnosti za nove saradnje u budućnosti – rekao je Ristić.

Slavenko Ristić, koji je i kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, istakao je da će se zalagati da prag za ulazak u sistem PDV-a za mala preduzeća bude povećan sa 50 na 100 hiljada KM, čime bi se podstaklo otvaranje novih firmi i novih radnih mjesta, te spriječilo poslovanje na „crnom tržištu“.

Generalni direktor preduzeća „Elvako MetPro“ Dragan Ljubinković  naglasio je da je navedeni tender dobijen na osnovu saradnje sa jednom švajcarskom firmom, koju je „Terna“ u međuvremenu otkupila.

TESTNA REKLAMA

– Kada su Italijani vidjeli kvalitet proizvoda koje smo isporučivali Švajcarcima, odlučili su da nastavimo saradnju. Ovo je prilika da asortiman naših proizvoda plasiramo na svjetsko tržište i da sa više samopouzdanja nastavimo još jače i bolje da razvijamo „Elvako MetPro“ – naveo je Ljubinković.

On je dodao da novi ugovor koji je potpisao „Elvako MetPro“ daje priliku radnicima iz Bijeljine da se zaposle i ostanu u svom gradu, sa svojim porodicama, kao i da ostvare zadovoljavajuća finansijska primanja, umjesto da napuštaju Republiku Srpsku i odlaze u zemlje zapadne Evrope.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...