Ejupu Ganiću ponovi odgođen početak suđenja za Dobrovoljačku

Datum:

Share post:

Početak suđenja Ejupu Ganiću, te preostalim devetorici optuženih za zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, zakazan za 19. oktobar, ponovo je odgođen.

Potvdila je to za „Nezavisne novine“ Ganićev advokat Lejla Čović, koja nema informacije o tome šta je razlog odgađanja, niti kada bi proces trebao da počne.

Optužnica protiv njih je, podsjetimo, podignuta u drugoj polovini aprila, a početak suđenja bio je predviđen za sljedeću sedmicu.

„Početak glavnog pretresa u predmetu Ejup Ganić i drugi zakazan je za 19. oktobar godine u 13 sati“, potvrđeno je juče iz Suda BiH za „Nezavisne novine“.

TESTNA REKLAMA

Optužnica u ovom slučaju potvrđena je protiv Ejupa Ganića, tadašnjeg člana Predsjedništva RBiH, Zaima Backovića, kao člana operativnog Štaba Teritorijalne odbrane (TO) RBiH, Hasana Efendića, kao komandanta Republičkog štaba TO BiH, Hamida Bahta kao komandanta Opštinskog štaba TO Stari grad Sarajevo, te Fikreta Muslimovića, kao načelnika bezbjednoti u Republičkom štabu TO BiH.

Optuženi su i Jusuf Pušina, kao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova RBiH i načelnik Štaba MUP-a RBiH, Bakir Alispahić kao načelnik Centra službi bezbjednosti Sarajevo i član Štaba MUP-a RBiH, Enes Bezdrob, kao načelnik SJB Stari Grad, Ismet Dahić kao komandir Policijske stanice Stari Grad i Mahir Žiško kao načelnik Biroa za istraživanje ratnih zločina.

Ročište je, podsjetimo, bilo zakazano i za 21. septembar, ali je otkazano zbog suspenzije jednog člana sudskog vijeća.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradsko pozorište ‘’Semberija i ‘’stojeće ovacije’’ novosadske publike za “Hasanaginicu”

Predstava Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina i Narodnog pozorišta Republike Srpske „Hasanaginica“, nastala prema dramskom komadu Ljubomira Simovića, a...

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...