EDUKACIJA NAJMLAĐIH UGLJEVIČANA UZ LOGORSKU VATRU U PRIRODI

Datum:

Share post:

Djeca uzrasta od pet do 12 godina iz Ugljevika, u organizaciji Škole sporta "Mali šampioni", su šetala do zaseoka Vučijak u mjesnoj zajednici Stari Ugljevik i na domaćinstvu Tomića palili logorsku vatru uz zagonetne priče, aktivnosti i igre sa lampama.
 
Trener Škole sporta Mladen Stevanović rekao da su šetnje u šumu i prirodi sastavni dio skoro svih treninga na otvorenom.
 
Stevanović je istakao da boravak u prirodi donosi brojne prednosti kada je riječ o imunološkom sistemu, te da je dokazano da su djeca koja borave u prirodi kreativnija i zdravija.
 
"Organizujemo i brojne edukativne radionice i izlete, posjete seoskim domaćinstvima, učimo djecu o flori i fauni, istraživali smo plodove jeseni, sakupljali šumsko blago…", rekao je Stevanović.
 
On je napomenuo da je Škola sporta "Mali šampioni" osnovana 2011. godine i u poptunosti je finansirana iz budžeta opštine Ugljevik, kao i brojne aktivnosti koje se organizuju u okviru projekta "Opština za svoju mladost".

 
Druženju sa mališanima prisustvovao je i načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je rekao novinarima da je radost i sreća druženje sa najmlađima, te zahvalio Školi sporta "Mali šampioni" za sve dobro koje čini u radu sa mališanima.
 
Perić je naglasio da je važno najmlađima ponuditi ovakve edukativne sadržaje u prirodi uz igru.
 
"Lokalna uprava smanjila je cijenu cjelodnevnog boravka u Dječijem vrtiću koji pohađa 150 mališana na 95 KM mjesečno. Imamo potrebu da u narednom periodu proširimo kapacitete vrtića", rekao je Perić.
 
On je dodao da opština Ugljevik finansira sve projekte Škole sporta, od besplatne škole plivanja i drugih sportova, te razne atkivnosti boravka u kampu Centra "Nikola Tesla" i najavio da će ovakve i slične projekte lokalna uprava podržavati i u narednom periodu.
 
Sedmogodišnji Veljko Džuveleković, učesnik druženja sa vršnjacima, rekao je da mu se najviše sviđa druženje i odlazak u prirodu sa drugarima.
 
Domaćin Marko Tomić izrazio je zadovoljstvo jer je večeras ugostio najmlađe stanovnike Ugljevika koji se kroz edukativnu nastavu druže i izučavaju prirodu.
 
"Planiramo da narednog ljeta organizujemo ljetni vrtić u kome će djeca jedan dan u sedmici boraviti u prirodi, a tu je i u blizini pješačka staza koja vodi na brdo sa kojeg se pruža divan pogled na Ugljevik", rekao je Tomić.
 
Mališani su domaćinu Tomiću u znak zahvalnosti za gostoprimstvo uručili poklon – toster.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...