Dvorovi su danas bili mjesto podvodnih i nadmetanja na šahovskim tablama u okviru tradicionalnih pantelinskih događaja – Otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u ronilačkim vještinama i Međunarodnog kadetskog šahovskog turnira.
 
Ronilački događaj okupio je ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine (iz Republike Srpske i Federacije BiH), a trener Ronilačkog kluba „Panteri“ Stevica Živanović je istakao da je ovo okupljanje nastavak tradicije duge više od 20 godina.

– Takmičenje se sastoji od provjera ronilačkih vještina i sposobnosti da se savladaju podvodne prepreke postavljene u bazenu. Prije je bilo više interesovanja za ronilaštvo, ali zbog užurbanog načina života je malo opao taj interes. Naravno, svi se sjete ronilaca kad dođe do neke nesreće ili potrebe za intervenciju pod vodom i na vodi, svi naši članovi su istovremeno i članovi Civilne zaštite i uvijek se odazovemo na pozive za pomoć. Nažalost, u Bijeljini nemamo zatvoreni bazen i gledamo da iskoristimo ljetni period za što više treninga, ali se nadamo da ćemo jednog dana imati i uslove za treninge tokom cijele godine – istakao je Živanović. 

Pantelinski turnir u šahu je ove godine u šestom izdanju i okupio je preko sto mladih šahista iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rusije i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske i Federacije BiH).
 
Oba događaja je otvorio savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić, koji je istakao da oba ova takmičenja imaju dugu tradiciju što govori o njihovom kvalitetu.
 
– Zahvalni smo našim partnerima šahistima i roniocima što svake godine doprinose raznovrsnosti Pantelinskih dana, ali i što u naš grad dovode svoje prijatelje i kolege iz regiona. Drago nam je što i na bazenima i u ovoj dvorani vidimo djecu i omladince što govori da ronjenje i šah imaju budućnosti u Bijeljini i u regionu – ocijenio je Ostojić i najavio održavanje simultane šahovske partije u popodnevnom terminu u Ulici patrijarha Pavla, koju će igrati šahovski velemajstor i olimpijac Dalibor Stojanović sa kadetima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име