DVA MILIONA KM ZA SANIRANJE POSLJEDICA SVINJSKE KUGE

Datum:

Share post:

DVA MILIONA KM ZA SANIRANJE POSLJEDICA SVINJSKE KUGE
Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske, na sjednici koja je održana danas u Banjaluci, donio je Odluku o isplati dijela sredstava direktne podrške korisnicima u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM za prevazilaženje posljedica izazvanih zaraznom bolesti životinja – afričke kuge svinja i saniranje poremećaja na tržištu i obnovu svinjskog fonda.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog korisnika donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Za realizaciju ove odluke zadužuju se Fond solidarnosti Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prethodno, Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske usvojio je statut kojim se uređuje organizacija, djelatnost, organi, kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Fond solidarnosti je pravni sljedbenik Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i Kompenzacionog fonda Republike Srpske i preuzima njihova prava i obaveze. Cilj Fonda solidarnosti je pružanje pomoći na načelima solidarnosti usljed elementarnih nepogoda, prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških katastrofa, zarazne bolesti ljudi i životinja, ozbiljnih poremećaja na tržištu i svih drugih nepredviđenih događaja čije nastupanje, kao i posljedice se ne mogu predvidjeti.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...