DUPLE FUNKCIJE: Hoće li budući poslanici iz najveće vladajuće stranke ostati bez direktorskih fotelja

Datum:

Share post:

Da narodni poslanici obavljaju duple funkcije i za to bivaju plaćeni iz zajedničkog budžeta svih građana već je postalo stara vijest, pa smo tako i u aktuelnom sazivu parlamenta Srpske imali brojne primjere da poslanik istovremeno obavlja i direktorsku funkciju i na taj način prima dvije plate.

Tako je, na primjer, Dražen Vrhovac, istovremeno bio i poslanik i v. d. direktora Investiciono-razvojne banke RS-a, koja svoje izvještaje o radu direktno podnosi Narodnoj skupštini RS, u kojoj je on poslanik. I nije on jedini, među aktuelnim poslanicima vladajuće većine u NSRS, nalazi se više od 20 direktora javnih preduzeća i ustanova.

Među poslanicima koji se nalaze na čelu nekog preduzeća, tako su, na primjer, Vlado Đajić, Valerija Lakić, Milutin Tasovac, Saša Popović, Ilija Tamindžija, Dragan Čavić, Darko Banjac, Mladen Popović i mnogi drugi.

Da je ovoj praksi odzvonilo, bar kada je u pitanju najveća vladajuća stranka u Srpskoj, jedno je od obećanja koje smo mogli čuti prije izbore ove godine.

Rukovodstvo SNSD je, naime, kako je rečeno u ovoj stranci početkom jula, odlučilo da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće biti u mogućnosti da bude poslanik i direktor nekog javnog preduzeća.

S obzirom na to da se među onima koji su na ovim izborima uspjeli da se izbore za još jedan poslanički mandat nalaze i direktori pojedinih preduzeća, ostaje da se vidi da li će se odreći jedne od dvije funkcije.

Među onima koji su osvojili poslanički mandat nalaze se, između ostalih, Dražen Vrhovac, Vlado Đajić, Milutin Tasovac, Luka Petrović, Ilija Tamindžija i još neki aktuelni direktori pojedinih javnih preduzeća i ustanova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

SERVISNE INFORMACIJE za 19. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz moguće slabe padavine

Ujutru umereno oblačno uz sunčane periode i hladnije, u višim predelima slab mraz. Mjestimično uz riječne doline i...

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...