DUŠKO MILOVANOVIĆ: Prije dolaska u Dom zdravlja, OBAVEZNO kontaktiranje Porodične medicine

Datum:

Share post:

Na teritoriji Grada Bijeljina, trenutno su pod epidemiološkim nadzorom 374 osobe i u taj broj ulazi 49 osoba koje se nalaze u lokalnom karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“.

„Sve osobe u karantinu su bez tegoba i u skladu sa protokolima se vrše redovna testiranja. Nakon rezultata testiranja, osobe koje su negativne, upućuju se u kućni karantin narednih 14 dana“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Milovanović je iskoristio priliku da zamoli građane da poštuju procedure koje su na snazi, a vezane su za dolaske pacijenata u Dom zdravlja.

„Od juče imamo nešto veći broj posjeta Domu zdravlja i zbog toga molim građane da poštuju procedure koje su na snazi. Prije nego što se jave u Dom zdravlja, moraju telefonom da kontaktiraju porodičnu medicinu i da se dogovore oko eventualnog dolaska. Nakon dolaska, građani su dužni da se javljaju na trijažne punktove. Na sve ulaze smo postavili jasna uputstva, ali je mnogo važno da građani prvo dođu na punktove i da provjerimo da li imaju zaštitnu opremu, ako je nemaju, dobijaju je na navedenim punktovima“, objasnio je Milovanović i dodao da će pacijentima biti izmjerena temperatura, uzeta epidemiološka anketa i nakon toga će biti upućeni ili porodičnom doktoru ili eventualno u neku ambulantu za respiratorne infekcije, odnosno izolaciju.

TESTNA REKLAMA

„Ovo je izuzetno važno, jer imamo situaciju da u određenim zdravstvenim ustanovama u RS imamo porast broja zaraženih, prije svega, pacijenata, ali i osoblja. Da bismo mi održali stabilnu situaciju, važno je da poštujemo preporuke. Bitno je i da izdržimo još izvjesno vrijeme, da ne popuštamo sa samodisciplinom i poštovanjem preporučenih mjera, jer će vjerovatno od toga mnogo zavisiti i konačan ishod cijele epidemije“, istakao je Milovanović.

On je dodao da je očigledno da se na našem području građani vrlo disciplinovano i odgovorno ponašaju, da poštuju preporuke koje svakodnevno upućuje i gradski i republički štab što doprinosi dobroj ukupnoj situaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...