''Državni lopov'' ponovo u Bijeljini

Datum:

Share post:

Teatar „Maslačak“ je osnovan s ciljem da se bijeljinskoj publici predstavi rad mladih glumaca koji svoje umijeće redovno predstavljaju na dječijoj pozorišnoj sceni u okviru pozorištanca „Maslačak“. 

Uprkos otporima osnivanja gradskog pozorišta, diplomirani bijeljinski glumci svoje taletne predstavljaju najmlađoj publici kroz redovne mjesečne repertoare u Centru za kulturu „Semberija“ već 15 mjeseci.

Povodom ovogodišnjeg pozorišnog festivala „Dani komedije“ u Bijeljini, pozorištance je odigralo prvu cjelovečernju predstavu pod nazivom „Državni lopov“, koju je premijerno izvelo u revijalnom dijelu festivala u čast nagrađenih.
 
Državni lopov-komedija u dva čina:
Igraju:
Državni lopov – Nenad Blagojević,
Kiki                 – Dušan Ranković,
Čuvar Joco     – Emrah Mujkanović
Tekst:
Fadil Hadžić
Režija:
Nenad Blagojević
Produkcija: Teatar Maslačak

Riječ je o predstavi koja je aktualna upravo zbog događaja kojima svjedočimo. Komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, uz to bračni prevarant, a drugi “državni lopov”, povlašćen čak i u zatvoru. Tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni prevarant kome su baš žene došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne državne pare, međutim revizijom advokata brzo će biti pušten na slobodu, jer se pronašla neka “rupa” u zakonu. Njih dvojica i čuvar Joco, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj nasmijati i opustiti publiku.

TESTNA REKLAMA

Zbog velikog interesovanja cjelovečernja predstava pod nazivom „Državni lopov“ biće ponovo predstavljena bijeljinskoj publici u utorak 18. juna 2019. godine od 20.00 časova u Centru za kulturu ''Semberija''.

Cijena ulaznica je 7 KM i iste se mogu nabaviti na biletarnici Centra za kulturu.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...