DRASTIČNE MJERE U BANJA LUCI: Roditeljima preporuka da DJECU NE VODE u vrtiće, a tržni centri NEĆE RADITI VIKENDOM…

Datum:

Share post:

Došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, imamo četiri nove osobe koje su pozitivne na korona virus. Od sutra se preporučuje da djeca preventivno ne idu u vrtiće.

Izjavio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

– Svi su naši sugrađani, svi su virus najvjerovatnije dobili tokom boravka u nekoj od susjednih zemalja. Slučajevi nisu međusobno povezani, ovo je očekivano – ocijenio je on.

Štab je konstatovao da je došlo do pogoršanja i da je neophodno preduzeti dalje mjere. Ograničava se radno vrijeme trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 18 časova, a za dragstore i pekare do 22 časa. Prekida se rad dječjih igraonica, svadbenih salona. Tržni centri neće raditi za vikend.

– Cilj je prevencija i dalje širenje obolijevanja. Nalazimo se u fazi preduzimanja vanrednih mjera u gradu. Pozivam građane da budu disciplinovani jer će to u značajnoj mjeri uticati na zdravstveno stanje svih nas. Svako od nas treba da posmatra ne samo svoje stanje, već i ljudi oko sebe – naglasio je on.

TESTNA REKLAMA

Nove mjere su:

– Od sutra se preporučuje da djeca predškolskog uzrasta ne idu u vrtić.

– Centar za predškolsko vaspitanje ima do sutra da utvrdi koliko djece bi moglo imati problem, da se zna koliko djece neće imati ko čuvati od ponedjeljka ukoliko tad budemo u potpunosti zatvorili vrtiće.

– Trgovina ugostiteljstvo i zanatstvo – ograničava se radno vrijeme trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 18 časova, a za dragstore i pekare do 22 časa. Nema noćnog rada. Ova odluka ne važi za hotele koji imaju ugostiteljstvo u svojoj djelatnosti da bi mogli uslužiti svoje goste.

– Prekida se rad igraonica, svadbenih salona i noćnih klubova.

– Tržni centri i stočna pijaca neće raditi vikendom.

Poručuje da kroz krizu moramo proći složno i disciplinovano. Štab je utvrdio provođenje novih mjera sa ciljem smanjivanja društvenih kontakata kako bi se smanjilo prenos.

 

– Centar za predškolsko ima obavezu da utvrdi koliki broj mališana i porodica bi bio u problemu, da ne bi mogao od ponedjeljka da boravi kući. Bićete informisani, da li će vrtići od ponedjeljka biti potpuno zatvoreni ili će funkcionisati u smanjenom obimu – rekao je Radojičić.

Preporuka građanima je da se redovni pregledi minimiziraju, kako bi Dom zdravlja bio na raspolaganju u aktuelnoj situaciji. Dom zdravlja će pozivati i druge osobe zdravstvene struke koje trenutno nisu angažovane.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...