DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Datum:

Share post:

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan i priznat.

Kao mali dječak, svo slobodno vrijeme je provodio na igralištu, treninzima seniora a kasnije i mlađih kategorija.Magično ga je privlačila lopta i bio je opsjednut fudbalom.Rano je započeo igrati u mlađim kategorijama gdje je odmah odskakao od svoje generacije i počeo pokazivati svoj fudbalski raskoš.

Sa nepunih sedamnaest godina, tačnije aprila 1988. godine je debitovao u seniorskom sastavu kod tadašnjeg trenera Žike Stevića. Igrala se prvenstvena utakmica Regionalne lige BiH Sjever sa FK “Borac“ Kotorsko i rezultat je bio nepovoljan. U igru ulazi, tada golobradi Katić, te odmah nakon ulaska postiže „evrogol“ volejom sa šesnaest metara u same rašlje gola. Ni sam nije svjestan šta se dešava ali od tada je standardan igrač seniorske ekipe.

Njegova karijera traje sve do 2006. godine kada na kraju te sezone u Drugoj ligi FS RS „Centar“ završava svoju impozantnu karijeru.U toku igranja u FK “Proleter“ Dvorovi zbilježio je preko četiristotine nastupa na zvaničnim utakmicama u kojima je u više od pola nastupa bio kapiten ekipe i postigao je preko 50 pogodaka od kojih su bneki bili jako značajni za plasmane.

TESTNA REKLAMA

Po završetku fudbalske karijere, prihvata se trenerskog posla i od početka 2006. godine do kraja 2011. godine je uspješan trener kluba. Pored ovih funkcija obavljao je i dužnosti direktora stadiona koji je u tim vremenima blistao i bio na zavidnom nivou.

Dragiša Katić Kale pripada onoj grupi dvorovljanskih patriota koji su u toku karijere imali primamljivih ponuda da se okušaju u drugim sredinama ali on je ostao vjeran svom Proleteru gdje je i završio karijeru.

Za sve ove doprinose Dragiši je 1999. godine dodijeljena „Bronzana plaketa FK “Proleter“ Dvorovi“ a 2019. godine i „Srebrna plaketa FK “Proleter“ Dvorovi.

Dragiša Katić Kale je jedan od značajnih ličnosti u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...