DRAGIŠA MARJANOVIĆ SDS SEMBERIJA: Bijeljina je grad koji se ubrzano razvija

Datum:

Share post:

„Gradonačelnik i ljudi koji vode ovaj grad su mnogo puta dokazali da imaju jasnu viziju kako Bijeljina treba da se razvija i da imaju znanje da tu viziju sprovedu u djelo. To je građanima jasno i zato su dali povjerenje gradonačelniku na svim prethodnim izborima”, rekao je Dragiša Marjanović, kandidat za odbornika u Skupštini grada Bijeljina.

Prema njegovim riječima, stanovnici Bijeljine, ali ne samo Bijeljine nego i šire regije, vide da se ovaj grad ubrzano razvija.

“Grad pruža široke mogućnosti za uspješno poslovanje, za obrazovanje, za različite sportske aktivnosti, da ima mnoštvo kulturnih događaja i da je jednostavno ovaj grad dobro mjesto za život. Zato sam siguran da će građani i na ovim izborima glasati za SDS Semberije i gradonačelnika Mićića”, rekao je Marjanović.

Koji je vaš motiv za kandidovanje i šta birači mogu da očekuju od mene?
Marjanović: Kao neko ko ima dugogodišnje iskustvo u oblasti upravljanja otpadom na području grada Bijeljine i Semberije, motivisalo me je da se aktivnije angažujem i dam svoj doprinos ubrzavanju uspostavljanje savremenog načina upravljanja otpadom.

TESTNA REKLAMA

Šta to znači? 
Marjanović: Mi treba da sa linearnog sistema upravljanja otpadom: kupi – upotrebi – baci, da pređemo na cirkularni sistem u kome se proizvod ponovo upotrebljava, reciklira, energetski iskorištava ili obrađuje prije nego što se na kraju kao otpad odloži samo ono što je potpuno neiskoristivo.

Mi smo ovim pravcem krenuli izgradnjom Regionalne deponije, ali svjedoci smo da se ostatak sistema sporo razvija i da smo još uvijek na samom početku sa osnovnim koracima kao što su razvrstavanje i reciklaža. Moja namjera je da svojim aktivnim angažovanjem ubrzam taj proces da se pronađu adekvatna tehnološka rješenja za naš grad. U ovom smislu svaki grad je poseban i primjeri dobre prakse se ne mogu jednostavno preslikati, nego je potrebno da mi sami pronađemo adekvatno rješenje, a to znači da se intenzivnije angažuju i grad i gradske institucije i komunalna preduzeća, ali i sami građani, jer svi mi zajednički učestvujemo u stvaranju modernog sistema upravljanja otpadom u Bijeljini.

Koji su to projekti koje možete da vežete za sebe?
Marjanović: Među mnogim projektima u kojima sam aktivno učestvovao, izdvojio bih dva projekta koji imaju najveći značaj za stanovnike Semberije:

  • Projekat „Urbana Semberija“ – implementira se već 20 godina. Glavna ideja projekta i ono u čemu smo navjećim dijelom uspjeli jeste da se sva sela u Semberiji povežu asfaltnim putevima sa gradom, da se u centru sela izgradi javna rasvjeta, da bude izgrađena vodovodna mreža, telekomunikacije, da bude dostupan Internet, itd. Kao aktivni učesnik u ovom projektu, bio sam zadužen za seoske mjesne zajednice kojima gravitiram, a to su prvenstveno one u sjeveroistočnom dijelu Semberije. Kao odbornik trudiću se da ovaj projekat nastavi da živi i ubuduće.
  • Drugi projekat je izgradnja Regionalne deponije „Brijesnica“. Iako šira javnost uglavnom nema visoko mišljenje našoj deponiji, prvenstveno zbog povremene pojave neprijatnih mirisa, međunarodna i domaća stručna javnost imaju vrlo visoko mišljenje o ovom projektu. Dokaz za to je činjenica da je Međunarodna asocijacija za upravljanje otpadom – ISWA 2016. godine izabrala upravo regionalnu deponiju u Bijeljini kao ogledni primjer u ovom dijelu Evrope i prilikom održavanja svog kongresa u Novom Sadu organizovala studijsku posjetu vodećih svjetskih stručnjaka u upravljanju otpadom našoj deponiji.

Razumljivo je da ono što je do sada urađeno na unaprjeđenju sistema upravljanja otpadom u Bijeljini još uvijek nije dovoljno i da pored kvaliteta deponije moramo uložiti dodatni trud da se uspostavi kvalitetan sistem odvojenog sakupljanja, prvenstveno biorazgradivog, a potom i drugih komponenti otpada.

Jer samo tretmanom biorazgradivog otpada možemo spriječiti pojavu neprijatnih mirisa i upravo to nam pokazuje pravac budućeg djelovanja.

Kao odbornik u gradskoj Skupštini zalagaću se da komunalna preduzeća i svi drugi subjekti sa područja Bijeljine preuzmu značajniju ulogu u ovoj oblasti, od čega će svi imati koristi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Slovenačka delegacija posjetila bijeljinsku Bolnicu

Delegacija iz slovenačkog pobratimskog grada Žalec, predvođena gradonačelnikom Jankom Kosom, posjetila je danas JZU Bolnica “Sveti vračevi”. Gosti...

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...