DR MARIJA RISTANOVIĆ: Put kojim dolazite do uspjeha nije popločan samo snovima i željama, nego i odricanjem i hrabrošću

Datum:

Share post:

Svjesni smo činjenice da Dr Marija Ristanović i Dermamedic predstavljaju brend kada govorimo o svijetu minimalno invazivne estetske medicine.Da li je to cilj koji ste postavili kada ste se odlučili za ovu profesiju?

Bez obzira kojim poslom želite da se bavite,morate da imate jasan cilj,ali u isto vrijeme da budete svjesni da rezultat ne dolazi preko noći i da put kojim dolazite do uspjeha nije popločan samo vašim snovima i željama,nego i odricanjem i hrabrošću da se uhvatitite u koštac sa svim izazovima koji se na tom putu nalaze.Da,to je bio moj cilj koji sam počela da živim,živjeći za svoju profesiju.

Imate veliku odgovornost kada trebate da postignete balans između želja pacijenata i realnih mogućnosti,a na svakom od tih lica zapravo se ogledate vi i vaš rad. Kako uspjevate u tome?

Individualan pristup svakom pacijentu je prva stepenica koju ne smijete zanemariti.Nekada je vrhunac promjene u životu svake žene bio odlazak kod frizera,dok danas svaka žena želi ozbiljnu i vidljivu promjenu kada odluči nešto da mijenja.Bez obzira na tu želju, morate joj dati do znanja da promjena po svaku cijenu nije sreća,nego ono što na najbolji način može da iznese kao promjenu.

Prateći vaš rad stiče se utisak da ste uvijek dostupni za pacijente i da veoma malo imate vremena za privatan život?

Kada nisam u ordinaciji,onda komuniciram sa njima putem društvenih mreža ili telefonski. Uvijek se trudim da osluškujem njihove želje i potrebe i da budem tu za njih,kada ne stignem tu je neko od mojih saradnika.Vjerovali ili ne  podjednako nam je značajan onaj zagrljaj podrške koji razmjenimo sa pacijentima i osmjeh na njihovom licu kada se pogledaju u ogledalo nakon završenog tretmana.

Ko brine o vašem izgledu,te koliko vremena generalno trošite na uređivanje?

Dobra organizacija je pola obavljenog posla,posebno za mene,jer sam često na putu, ordinaram u tri različita grada i ne mogu sebi priuštiti taj luksuz da vrijeme uzalud trošim.

Koristim svaku pauzu da uradim nešto za sebe,za svoje tijelo,pa makar to bila i masaža.

O mom izgledu brinu moje drage kolege,moje sardnice, ali i i frizeri i šminkeri,koje moram da priznam ne volim da mijenjam.

Kao generalni uvoznik za BiH brenada „Neauvia „nedavno ste imali priliku da kolege u našoj zemlji upoznate sa novim naprednim tehnikama koje donosi ovaj brend,ali i da ih upozorite na određene opasnosti kada ove tehnike izvode nestručna lica.O čemu je zapravo riječ? 

Kada su nove tehnike u pitanju,najveću pažnju izazvala je  primjjena filera u ginekologiji.Pri čemu se značajno olakšava stresan  period u životu svake žene,a to je perimenopauza i postmenopauza.

Sa druge strane veliku pažnju posvetili smo nuspojavama koje se mogu javiti ukoliko apliciranje izvodi nestručno lice i ukoliko se koriste fileri nekotrolisanog porijekla.

Danas prosječnog   pacijenata interesuje cijena,a u drugom planu je stručnost,uslovi pod kojima se izvode tretmani i kvalitet filera koji se apliciraju.

To se mora promjeniti i vjerujte mi da mnogo snage i energije utrošim,kako bih u svakoj prilici istakla značaj onog šta treba da bude na prvom mjestu i na šta sve pacijenti moraju da obrate pažnju.

Kako ste se zapravo odlučili da pokloniti vaše povjerenje švajcarskom brendu “Neauvia”?

Izbor nije bio težak.Brend Neauvia se vezuje za moje početke i mogu vam slodno reći da ga poznajem skoro kao i sebe. Ono što je najvažnije,nema nus pojava,grudvica i sa lakoćom mogu da radim.

A ono što me posebno raduje je da su to prepoznale i moje kolege,koje su prošle edukacije u Dermamedic-u i sada je i njihov izbor Neauvia,kao i izbor naših pacijenata koji su nam poklonili povjerenje.

Pomenuli ste edukacije,koje su čini se obilježile 2022.godinu u Dermamedic-u?

Da,ova godina je bila u znaku edukacija,kako za mene,tako i za kolege koje su prošle kroz naš Edukacijski cenatar. Ova profesija zahtjeva od vas konstantno učenje i praćenje trendova.Nastavljamo i u narednoj godini istom dinamikom,a ja ću već u januara po nova znanja u Pariz i to me čini srećnom.

Krasite naslovnicu časopisa BeatiFUL.Koliko je bitno eksponiranje sebe i svog rada svim damama u BiH,ali i šire? 

Vjerujem da je bitno,zato što žele bolje da upoznaju nekog kome poklanjaju povjerenje da na njihovom licu radi i da bude kreator promjena na njemu.

Trudim se da svakoj dami uputim poruku da je ulaganje u sebe dugoročna investicija,koja vam se vraća kroz život,a zapravo njenu pravu vrijednost tek uočite u periodu kada vam je to i najpotrebnije,kada dođete u zrele godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...

SERVISNE INFORMACIJE za 24. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...