Donja Trnova: Otvoren novi Sportski centar (foto)

Datum:

Share post:

Oblačno i kišovito, ali i prohladno vrijeme spriječilo je većinu Semberaca da se za Prvi maj masovnije okupe na izletištima pored Drine i Save, te su mnogi organizovali druženja u kućnoj varijanti, u vikendicama i zatvorenim prostorima.

Ipak, tradicionalno, kao i svake godine, Semberci i stanovnici ugljevičke opštine okupili su se za Prvi maj u Donjoj Trnovi, na poznatom izletištu, koje narod zove „Vašarište“.

Povod za okupljanje ove godine bio je više nego praznični, kaže  Đoko Jović, predsjednik Udruženja  boraca, potomaka i poštovalaca NOB-a „Partizan“, ističući da se danas s ponosom u Donjoj Trnovi obilježava Prvi maj.

TESTNA REKLAMA

Otvoren je novi Sportski centar za koji je izdvojeno oko 100.000 KM.

„ Imali smo podršku i pomoć četrdesetak privrednih društava, ustanova, institucija i pojedinaca. Najveću pomoć nam obezbijedio član Predsjedništva BiH iz RS, Milorad Dodik, oko 40.000 KM. Značajnu pomoć nam je obezbijedio narodni poslanik Vojin Mitrović, materijal za ogradu, u iznosu oko 5.500 KM, a veliku pomoć nam je obezbijedio i RiTE „Ugljevik“. Računajući i pomoć pojedinaca i naš rad, to iznosi i više od 100.000 KM. Ovo je tradicionalno izletište stanovnika ovog dijela Semberije i Majevice“.

Đoko Jović kaže da je ovaj Sportski centar dobio naziv „Vasmil“, po borcima koje su njihovi saborci stavili na pijedestal borbe za slobodu, Vasi Joviću Popcu, velikom borcu za slobodu iz Drugog svjetskog rata, čije je ime nosila Osnovna škola u Donjoj Trnovi, Omladinski dom u Bijeljini i jedna ulica u Ugljeviku do devedesetih godina.

„ Tu je i legendarni komandant, pukovnik Milan Jović, komandant Prve majevičke brigade, koji je ugradio svoj život u oltar slobode. Ovo je, praktično, sportski centar koji je posvećen svim poginulim borcima koji su sinonim borbe za slobodu.“, istakao je Đoko Jović, naglasivši da sportski centar ima i rasvjetu, te da ga mogu koristiti mladi ljudi koji vole sport i druženje.

Stanko Mijatović, mještanin Donje Trnove kaže da ovaj sportski centar puno znači za mlade ovog sela, ali i okolnih semberskih i podmajevičkih sela. Osim svakodnevnih sportskih aktivnosti, mladi se na ovom izletištui mogu okupljati i vikendom, a idelano je mjesto i za porodične izlete.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...