Donesena odluka o opozivu načelnika opštine Bratunac

Datum:

Share post:

 Odbornici Skupštine opštine Bratunac danas su izglasali odluku o pokretanju opoziva načelnika opštine Srđana Rankića i za 7. avgust najavili referendum na kojem će biti utvrđeno da li uživa povjerenje građana.

Za opoziv je glasalo 19 prisustnih od ukupno 25 odbornika, koliko broji saziv bratunačkog parlamenta.

Imenovana je i komisija za realizaciju ove odluke i sprovođenje referenduma za čijeg je predsjednika imenovana Ivana Nedeljković, sekretar Skupštine i aktuelni predsjednik Opštinske izborne komisije.

Usvojena je odluka da se iz budžetskih rezervi opštine obezbijedi 90.000 КM za sprovođenje referenduma o povjerenju Rankiću.

TESTNA REKLAMA

Кao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljedih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Nakon sjednice Skupštine opštine, kojoj Rankić nije prisustvovao, on se oglasio saopštenjem u kojem demantuje kao netačne i zlonamjerne ocjene sa skupštinskog zasjedanja, te iznosi podatke o navodnom nezakonitom zapošljavanju pojedinaca iz Bratunca u neke republičke firme, kao i optužbe na račun pojedinih odbornika.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac odbornici su razmatrali i situaciju u komunalnom preduzeću „Gradska čistoća“, u poljoprivrednom DOO „Malina“, te o stanju u bratunačkom sportu.

Кonstatovano je da je stanje poražavajuće u tim subjektima i da je neminovno pristupiti sistematskom i stručnom rješavanju nagomilanih problema u tim oblastima, čemu doprinos želi dati i Skupština opštine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...