Donacija privrednika Kojadinovića sedmočlanoj porodici Rikić iz Lopara

Datum:

Share post:

Privrednik iz Njemačke Miroslav Kojadinović poklonio je danas sedmočlanoj porodici Rikić iz Lipovica kod Lopara LCD televizor i peć na drva.

Nakon posjete porodici Rikić, Kojadinović je rekao novinarima da je njegova misija pomoć ljudima i opštinama Republike Srpske.

Prethodno je za Kojadinovića organizovan prijem u opštini Lopare, na kojem je dogovoreno da se u narednoj godini organizuje poslovni forum i sastanak rukovodstva Lopara sa privrednicima i investitorima iz bavarske njemačke oblasti.

"Razgovarali smo o daljim investicionim i energetskim projektima koji trebaju da se realizuju ovdje u opštini Lopare, kod mojih prijatelja", naveo je Kojadinović.

TESTNA REKLAMA

Načelnik opštine Lopare Rado Savić podsjetio je da ova majevička opština godinama unazad sarađuje sa Kojadinovićem, koji je organizovao brojne kvalitetne sastanke u Njemačkoj.

"Naš plan je da se organizuje forum u bavarskoj pokrajini, na kojem će učestvovati i opština Lopare, gdje će biti prisutni potencijalni investitori koji bi došli u našu opštinu", istakao je Savić.

On je dodao da je u Loparama u toku priprema projekta izgradnje poslovne zone.

"Kada pandemija virusa korona stane, imaćemo ponudu za potencijelne strane investitore, za investicije u postojeće privredne kapacitete i za nova ulaganja", rekao je Savić.

Savić je zahvalio Kojadinoviću i ocijenio da on na svakom koraku u svijetu promoviše opštinu Lopare i Republiku Srpsku.

"Kojadinović stvara i konkretne odnose i relacije, opština Lopare je zahvaljujući njemu sklopila prijateljske odnose sa njemačkim gradom Mildorfom i očekujemo da ćemo u narednom periodu potpisati povelju o bratimljenju", naveo je Savić.

Prijemu je prisustvovao i direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković, koji je istakao da je, zahvaljujući Kojadinoviću, ova zdravstvena ustanova dobila donacije koje su poboljšale kvalitet pružanja zdravstvenih usluga.

"Kompanija `Domatek` i Kojadinović, čiji je on suvlasnik, donirali su 2017. godine sanitetsko vozilo našoj zdravctvenoj ustanovi, većim dijelom su učestvovali u nabavci savremenog ultrazvučnog aparata, a u ovoj godini Kojadinović je pomogao da obezbjedimo 300 brzih kovid testova i time značajno pomogao u borbi protiv virusa korona", rekao je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...