Dom zdravlja Ugljevik dobilo novo sanitetsko vozilo – „Potpuno opremljeno za hitne slučajeve“

Datum:

Share post:

Dom zdravlja Ugljevik dobio je od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske novo sanitetsko vozilo vrijedno 132.000 KM, koje je potpuno opremljeno za hitne slučajeve, izjavila je direktor ove zdravstvene ustanove Cvjetana Dragonjić.

Dragonjićeva je u 2021. godini imenovana za direktora Doma zdravlja Ugljevik i za to vrijeme ova zdravstvena ustanova bilježi pozitivno poslovanje.

“Uspjeli smo da uspostavimo odličnu saradnju sa lokalnom upravom i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i smatram da svi domovi zdravlja, za dobrobit građana i pacijenata, moraju imati saradnju sa opštinom kao osnivačem, sa nadležnim ministarstvom i Fondom zdravstvenog osiguranja”, izjavila novinarima Dragonjićeva.

Dragonjićeva je zahvalila resornom ministru Alenu Šeraniću za podršku.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja u ugljevičkom Domu zdravlja Dušan Ilić rekao je da će donacija sanitetskog vozila mnogo značiti građanima, ali i zaposlenima u zdravstvenoj ustanovi, jer će olakšati transport i zbrinjavanje pacijenata.

Šef voznog parka u Domu zdravlja Vladan Lazić izjavio je da ova zdravstvena ustanova ima pet sanitetskih vozila i pet zaposlenih vozača, a mjesečno pređu do 15.000 kilometara zbrinjavajući pacijente do Bijeljine, Banjaluke i Beograda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...