DOM ZDRAVLJA Bijeljina i “Diabeta“ svake sedmice organizuju besplatne preventivne preglede

Datum:

Share post:

Danas je na punktu u Gradskom parku, ekipa Doma zdravlja zajedno sa Udruženjem dijabetičara „Diabeta“ građanima vršila besplatne preventivne preglede – mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska.

„Novi menadžment Doma zdravlja, na čelu sa v.d. direktorom dr Danijelom Đukin krenuo je u akciju redovnih besplatnih preventivnih pregleda. Mi smo primarna zdravstvena zaštita koja treba da brine o prevenciji, a onda i o liječenju ukoliko dođe do bolesti. Mi smo krenuli jednom nedjeljno da radimo preventivne preglede, međutim, zahvaljujući pomoći „Novo Nordiska“, počeli smo jednom nedjeljno da radimo i edukacije. Na području Grada Bijeljina imamo 10.000 dijabetičara koji imaju veliki problem, jer sada spadaju u najugroženije grupe pacijenata otkako vlada pandemija Covid-19“, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Sandra Milošević, odgovorna sestra Službe porodične medicine i predsjednik Udruženja dijabetičara „Diabeta“ Bijeljina.

Kako Miloševićka kaže, preventivne preglede i edukacije dijabetičara rade uz poštovanje svih preporučenih mjera i ističe da se građani pridržavaju svih mjera.

TESTNA REKLAMA

„Do sada smo imali preko 500 preventivnih pregleda, a oko 50 edukovanih pacijenata. U četvrtak, 24. septembra, za Dan grada, izaćićemo ispred Centra za kulturu, gdje ćemo, takođe, raditi preventivne preglede od 10.00 do 12.00 časova, a od 13.00 do 14.00 časova radimo edukaciju u prostorijama Udruženja dijabetičara. Do sada smo preventivne preglede radili srijedom u centru grada, međutim, zbog najavljenog lošeg vremena, pomjerili smo pregled danas u Gradskom parku. Možda ćemo ubuduće izlaziti i više puta sedmično. Ovo dobro dođe pacijentima, naročito otkako je počela pandemija kada su slabije posjećivali doktore“, objasnila je Miloševićka.

Na svojim punktovima, Dom zdravlja građanima mjeri krvni pritisak, šećer u krvi i holesterol, a najavljuju da će svoje punktove pomjeriti i u Dvorove (sljedeće sedmice), potom Janju, Novo naselje i u druga mjesta u Semberiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...