Dom zdravlja Bijeljina dobio novo sanitetsko vozilo – „Vlada RS i Ministarstvo su prepoznali naše potrebe“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske je nabavila deset savremeno opremljenih sanitetskih vozila za potrebe zdravstvenih ustanova u Srpskoj, a jedna od ustanova koje je dobila sanitetsko vozilo je i Dom zdravlja Bijeljina.

Prim. dr Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina, izrazila je zahvalnost Vladi Republike Srpske i ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, jer su spoznali potrebe bijeljinskog Doma zdravlja.

„U petak 10. marta dobili smo novo sanitetsko vozilo i izabrani  smo od mnogih zdravstvenih ustanova u RS. Ušli smo u prvih deset zbog potreba da se obezbjedi jedno vrhunsko sanitetsko vozilo. Dom zdravlja Bijeljina posjeduje šest sanitetskih vozila koji su već poprlično potrošeni, te smo imali potrebu za novim“, rekla je Đukin za portal Dešavanja u Bijeljini.

prim. dr Danijela Đukin, direktor DZ Bijeljina

Ona je istakla da je nabavka sanitetskih vozila u nadležnosti Grada Bijeljina, na čelu sa Gradonačelnikom, sa kojim nemaju adekvatnu saradnju, te su aplicirali za projekat Vlade RS i resornog ministarstva.

Hitna Služba Doma zdravlja Bijeljina radi 28 godina, 24 sata dnevno, a pored Bijeljine, pripadaju joj i Dom zdravlja Pelagićevo  i Donji Žabar koji su udaljeni i po 70 kilometara od centralne zgrade Doma zdravlja.

„Naši saniteti imaju obavezu da dođu do svakog ugroženog pacijenta, da odu u kućnu posjetu ili dovedu ovde u centralnu zgradu. Naši saniteti idu putem Banjaluke, Beograda, Zagreba, te i nije čudo što godišnje pređu oko 2 i po miliona kilometara“, kaže Đukin.

dr Slaviša Mitrović, načelnik Službe hitne medicinske pomoći

Dom zdravlja Bijeljian ima četiri ljekara, specijaliste urgentne medicine, na čelu sa načelnikom Službe HMP, dr Slavišom Mitrovićem.

„Dobili smo najsavremenije vozilo koje je u potpunosti opremljeno. Što se tiče opreme, imamo najmoderniji defibrilator, kao i ostalu opremu koja nam pomaže prilikom hitnog izlaska na teren. Vozilo će od danas biti pušteno u pogon za situacije kada, ne daj Bože, dođe do teških udesa, stanja bez svijesti, infarkta miokarda, što znači da ćemo ga koristiti za stepene hitnosti prvog reda“, rekao je Mitrović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Svi zaposleni u Službi Hitne medicinske pomoći izrazili su zahvalnost na razumjevanju i podršci, kako ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, Vladi RS, tako i direktoru Doma zdravlja Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...