Dom zdravlja Bijeljina dobio novo sanitetsko vozilo – „Vlada RS i Ministarstvo su prepoznali naše potrebe“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske je nabavila deset savremeno opremljenih sanitetskih vozila za potrebe zdravstvenih ustanova u Srpskoj, a jedna od ustanova koje je dobila sanitetsko vozilo je i Dom zdravlja Bijeljina.

Prim. dr Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina, izrazila je zahvalnost Vladi Republike Srpske i ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, jer su spoznali potrebe bijeljinskog Doma zdravlja.

„U petak 10. marta dobili smo novo sanitetsko vozilo i izabrani  smo od mnogih zdravstvenih ustanova u RS. Ušli smo u prvih deset zbog potreba da se obezbjedi jedno vrhunsko sanitetsko vozilo. Dom zdravlja Bijeljina posjeduje šest sanitetskih vozila koji su već poprlično potrošeni, te smo imali potrebu za novim“, rekla je Đukin za portal Dešavanja u Bijeljini.

prim. dr Danijela Đukin, direktor DZ Bijeljina

Ona je istakla da je nabavka sanitetskih vozila u nadležnosti Grada Bijeljina, na čelu sa Gradonačelnikom, sa kojim nemaju adekvatnu saradnju, te su aplicirali za projekat Vlade RS i resornog ministarstva.

Hitna Služba Doma zdravlja Bijeljina radi 28 godina, 24 sata dnevno, a pored Bijeljine, pripadaju joj i Dom zdravlja Pelagićevo  i Donji Žabar koji su udaljeni i po 70 kilometara od centralne zgrade Doma zdravlja.

„Naši saniteti imaju obavezu da dođu do svakog ugroženog pacijenta, da odu u kućnu posjetu ili dovedu ovde u centralnu zgradu. Naši saniteti idu putem Banjaluke, Beograda, Zagreba, te i nije čudo što godišnje pređu oko 2 i po miliona kilometara“, kaže Đukin.

dr Slaviša Mitrović, načelnik Službe hitne medicinske pomoći

Dom zdravlja Bijeljian ima četiri ljekara, specijaliste urgentne medicine, na čelu sa načelnikom Službe HMP, dr Slavišom Mitrovićem.

„Dobili smo najsavremenije vozilo koje je u potpunosti opremljeno. Što se tiče opreme, imamo najmoderniji defibrilator, kao i ostalu opremu koja nam pomaže prilikom hitnog izlaska na teren. Vozilo će od danas biti pušteno u pogon za situacije kada, ne daj Bože, dođe do teških udesa, stanja bez svijesti, infarkta miokarda, što znači da ćemo ga koristiti za stepene hitnosti prvog reda“, rekao je Mitrović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Svi zaposleni u Službi Hitne medicinske pomoći izrazili su zahvalnost na razumjevanju i podršci, kako ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, Vladi RS, tako i direktoru Doma zdravlja Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 19. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz moguće slabe padavine

Ujutru umereno oblačno uz sunčane periode i hladnije, u višim predelima slab mraz. Mjestimično uz riječne doline i...

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...