DOM ZA STARA LICA ''SVETI NIKOLA'' – od 1. juna usluga patronaže

Datum:

Share post:

Rukovodstvo Doma za stara lica „Sveti Nikola“, Gojsovac, odluku o zabrani pacijenata, kao preventivnu mjeru, donio je 12. februara.

„Od 12. februara u našoj Ustanovi nema posjeta. Na osnovu proglašenja vanredne situacije od 16. marta, mi smo imali kontakte sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, gdje smo odgovarali na razne njihove upite. Tada smo, prema njihovom protokolu, izvršili i testiranje zaposlenih na Covid-19 i ti testovi su bili negativni“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor Doma za stara lica Cvijetin Milivojević.

 
U toku trajanja vanredne situacije, Dom „Sveti Nikola“ je prisustvovao sastanku domova za stara lica i Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

TESTNA REKLAMA

„Od Grada Bijeljina smo dobili potrebnu podršku u vidu zaštitne opreme koja nam je bila potrebna, a u skladu sa mogućnostima Grada Bijeljine i Štabom za vanredne situacije. Moram istaći da nam je taj sastanak bio jako koristan“, naveo je Milivojević.

On je dodao da je Dom „Sveti Nikola“ svakodnevno u kontaktu sa Institutom za javno zdravstvo RS oko budućih koraka vezanih za prijem novih korisnika u njihovu ustanovu. Isto tako, imali su odličnu saradnju sa Domom zdravlja i bijeljinskom Bolnicom „Sveti Vračevi“.

„Od kako su na stanju preporučene mjere, mi nismo primali nove korisnike u Dom, a bitno je naglasiti da je još uvijek je na snazi zabrana posjeta korisnicima“, istakao je Milivojević.

Milivojević je napomenuo da su se korisnici Doma dobro prilagodili trenutnoj situaciji i da su poštovali sve preporučene mjere i odgovorno se ponašali. To je jedan od razloga zbog kojih nisu imali nikakvih problema, niti pojavu virusa u Ustanovi.

Nova usluga kućne njege (patronaža)
Na osnovu Rješenja o radu koje im je izdalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, u okviru dozvole za rad, Dom može da pruža i usluge kućne njege, odnosno patronaže, koju počinju da pružaju od 1. juna tekuće godine.

„U našoj ponudi, postojaće tri paketa usluga, osnovni, dodatni i paket plus. Osnovni paket u trajanju od jedan sat vremena u kućnoj posjeti dnevno uključuje dolazak medicinskog radnika na kućnu adresu, mjerenje krvnog pritiska kao i tjelesne temperature, kontrolu šećera u krvi (po potrebi), spremanje i davanje terapije, kupanje jednom sedmično. Dodatni paket usluga u trajanju od dva sata uz osnovni paket podrazumijeva presvlačenje korisnika, kupanje po potrebi, donošenje dva topla obroka iz vlastite kuhinje te hranjenje po potrebi, nabavka lijekova za potrebe korisnika, pranje i peglanje gardarobe (veša) u vlastitoj vešernici. Dodatni paket plus uključuje uslugu prevoza korisnika kod ljekara uz pratnju medicinskog radnika“, najavio je Milivojević.

Više informacija vezani za rad doma i uslugu patronaže, možete dobiti na +387 65 561 333 (viber), ili putem elektronske pošte: info@domsvetinikola.com.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...