Dolina rijeke Tare u Republici Srpskoj proglašena zaštićenim područjem

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske proglasila je dolinu rijeke Tare zaštićenim područjem – Park prirode „Tara“, koji se prostire na području opštine Foča u ukupnoj površini od 14.453,38 hektara, a čije osnovne vrijednosti čine klisurasto-kanjonska dolina rijeke Tare sa brojnim brzacima, slapovima i bukovima, živopisni pejzaži, raznovrsni ekosistemi i staništa, te reliktne i endemične biljne zajednice.

Prema ovoj odluci, na cjelokupnoj površini Parka prirode „Tara“ ustanovljavaju se režimi zaštite drugog i trećeg stepena a upravljanje Parkom povjerava se Javnom preduzeću šumarstva „Šume Republike Srpske“, Šumskom gazdinstvu „Maglić“ u Foči.

Proglašavanjem Parka prirode „Tara“, površina pod ovom vrstom zaštite u Republici Srpskoj povećana je na 67.986 hektara, što predstavlja 2,75 odsto teritorije Republike Srpske, a ukupan broj zaštićenih područja sada je 32.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: voders.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 28. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz jak vjetar

Noćas prolazna jača kiša kod će se premeštati od zapada ka istoku. Padavine prestaju do jutra, i sutra...