“Dok se Borenović ne ogradi od Draška, nema saradnje“: Vukanović tvrdi da će ih „sve potopiti“, a ovo je odgovor Stanivukovića (video)

Datum:

Share post:

Sve dok se PDP ne ogradi od Draška Stanivukovića, ne može biti korektne saradnje, poručio je lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović.

Vukanović je danas sa svojim poslanicima i odbornicima održao konferenciju za novinare u Trebinju, na kojoj se ponovo obrušio na Stanivukovića, nazivajući ga pogrdnim imenima, što nije za javno prenošenje.

– Iz PDP su bar imali poštovanja prema meni. Mogao sam im podijeliti stranku i uništiti Jelenu Trivić još ljetos kandidaturom kada je Draško molio danima, on i njegovi saradnici, da budu kod mene na listi. Rekao sam ne. Ja bih sa tim dobio tri, četiri poslanika, ali bih uništio svaku nadu da Jelena Trivić može pobijediti. Radio sam tada za opštu stvar i nisam podijelio PDP. Toliko o njegovoj iskrenosti za PDP. I oni ga drže u svojim redovima. Gospodinu Borenoviću ću jasno reći: Nema potrebe da me zoveš na sastanke dok on sjedi s tobom. Ako sa takvim podmuklim spletkarošem možeš da sjediš, ja tu neću. On je spreman da falsifikuje i fakture, čime je počinio krivično djelo. U ovom trenutku njega Dodik štiti od sudskog progona, ali neće ga štititi dovijeka – rekao je Vukanović.

Poručio je da će ih „sve potopiti“ i da „narod nije lud“.

– Kada je trebala biti tribina u Banjaluci, tada sam rekao Borenoviću sramota je ovo što radite. Ne želim da ga vidim blizu sebe. I to sam progutao, iako sam se trudio da budem najmanje 20 metara od Stanivukovića. Rekao sam, ovakvom čovjeku, koji je u kriminalu, dali ste da on glumi nekog golmana, da on brani Banjaluku. Sve ću vas potopiti. Nije narod lud. U svakom slučaju, ne može se govoriti o partnerskim i korektnim odnosima u opoziciji, koji podrazumijeva da mi dajemo SDS i PDP sve bez ijednog uslovljavanja, a s druge strane da dobijamo tužbe, spletke, niske udarce – rekao je Vukanović.

Podsjećamo, javnost još bruji o potezu koji je napravio Stanivuković, kada mu je podvalio slike i snimke sa Jahorine, koje je Vukanović potom objavio s pitanjem da li je bio u vili Vlade RS i sa kim se sastao.

Draško Stanivuković za Srpskainfo kaže da je to bila njegova samoodbrana od gnusnih laži, kleveta i jednostranih napada. Tvrdi da je nakon toga Vukanović za njega završena priča.

– Pola godine sam ćutao. Rekao sam uredu, nadajući se, vjerujući i šaljući poruke optimizma, vjere, bratstva. Drugačiji smo po nekim pogledima, shvatanjima. To je prirodno unutar porodice, da ne kažem unutar opozicije. Sugerisao sam mu sto puta na ličnom planu da griješi i da laže o gradu Banjaluci. Čak i kada mu dostavite dokaze on napiše svoju priču, ne interesuju ga uopšte. Nisam želio da tužim, spor je to proces. U tom pravcu sam imao potrebu da mu pošaljem nekoliko poruka, potpuno neprovjerenih, bez bilo kakvog truda. A on to bez bilo kakvog filtera objavljuje. Što se mene tiče, ja tu priču stavjam ad akta i žao mi je što tako đonom ide prema svima nama. Prema patrijarhu, prema saborcima, prijateljima – rekao je Stanivuković.

drasko stanivukovic gradonacelnik bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Objasnio je i slučaj fakture koju pominje Vukanović, a na kojoj navodno piše da je grad platio milion KM za nepostojeći krov na teniskoj dvorani, koja je u izgradnji.

– Sve dalje što on priča, pada u vodu jer je pokazan način kako on radi. Ja sam samo njegovim ljudima, koji ga lažno obavještavaju, poslo poruku da je krov plaćen milion. A on treba da ispituje ko mu je poslao tu fakturu i ko je tu fakturu falsifikovao. Ja imam originalnu, ko je njemu brojeve mijenjao, on to treba da odgovori javnosti. Sa druge strane, ovo je samo jedan u nizu dokumenata koje su njemu njegovi šaptači falsifikovali. Od njega sam dobio dokument da pojedini ljudi ne paćaju komunalnu naknadu i rentu Gradu i odmah sam sazvao kolegijum svojih saradnika da vidimo ko to ne plaća. Kada smo upoređivali originale sa dokumentima koje je poslao Vukanović, vidjeli smo da se ne poklapaju. Neko je izvadio dio teksta i njemu drugačije prekucao. E, na isti način su mu ti isti uradili to sa fakturama, a bila je dovoljna samo jedna poruka – tvrdi Stanivuković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...