DOJČINOVIĆ: Poljoprivrednici iz Semberije ne žele da budu dio Saveza

Datum:

Share post:

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović smatra da protesti nisu rješenje za probleme poljoprivrednih proizvođača, nego pregovori.

Dojčinović je istakao da prvo treba iscrpiti sve mogućnosti za pronalaženje dogovora i kompromisa.

On je ocijenio da protesti pojedinih udruženja poljoprivrednika iz Semberije nisu bili potrebni, te podsjetio da su članovi Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske održali sastanak sa predstavnicima Vlade Srpske, te da su uspjeli da postignu dogovor.

„To znaju i proizvođači iz Semberije, ali vjerovatno im to nije dovoljno. Ne žele da budu dio Saveza, nego da djeluju sami, a kada nisu u Savezu onda ne idu sa nama na te sastanke“, rekao je Dojčinović Srni.

On je ponovio da Savez neće podržati proteste, te da će ići u pregovore koliko god puta trebalo, kako bi se našao kompromis.

Dojčinović, koji je i predsjednik Upravnog odbora Saveza, istakao je da, kada su u pitanju porezi, nisu zadovoljni, ali da pregovori sa nadležnim institucijama i dalje traju.

„Razgovarali smo sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savom Minićem, ministrom finansija Zorom Vidović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i iznijeli smo svoje zaključke i dali predloge“, rekao je Dojčinović.

On je izrazio uvjerenje da će institucije Srpske ispoštovati i ispuniti obećanja, te da će imati sluha za probleme poljoprivrednih proizvođača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana Nikolića

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana je promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana...