DOJČINOVIĆ: Poljoprivrednici iz Semberije ne žele da budu dio Saveza

Datum:

Share post:

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović smatra da protesti nisu rješenje za probleme poljoprivrednih proizvođača, nego pregovori.

Dojčinović je istakao da prvo treba iscrpiti sve mogućnosti za pronalaženje dogovora i kompromisa.

On je ocijenio da protesti pojedinih udruženja poljoprivrednika iz Semberije nisu bili potrebni, te podsjetio da su članovi Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske održali sastanak sa predstavnicima Vlade Srpske, te da su uspjeli da postignu dogovor.

„To znaju i proizvođači iz Semberije, ali vjerovatno im to nije dovoljno. Ne žele da budu dio Saveza, nego da djeluju sami, a kada nisu u Savezu onda ne idu sa nama na te sastanke“, rekao je Dojčinović Srni.

On je ponovio da Savez neće podržati proteste, te da će ići u pregovore koliko god puta trebalo, kako bi se našao kompromis.

Dojčinović, koji je i predsjednik Upravnog odbora Saveza, istakao je da, kada su u pitanju porezi, nisu zadovoljni, ali da pregovori sa nadležnim institucijama i dalje traju.

„Razgovarali smo sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savom Minićem, ministrom finansija Zorom Vidović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i iznijeli smo svoje zaključke i dali predloge“, rekao je Dojčinović.

On je izrazio uvjerenje da će institucije Srpske ispoštovati i ispuniti obećanja, te da će imati sluha za probleme poljoprivrednih proizvođača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0! (video)

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...