Dogovoren nastavak učeničke prakse u bijeljinskoj Bolnici

Datum:

Share post:

Direktori JZU Bolnica “Sveti vračevi” i Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini prof. dr Zlatko Maskimović i Zoran Despotović dogovorili su na zajedničkom sastanku ponovno uspostavljanje praktične nastave medicinske struke u bijeljinskoj bolnici koja se u proteklom periodu nije održavala zbog pandemije kovida 19.

“U prethodne dvije godine naši učenici su praktičnu nastavu obavljali u kabinetima u školi. Međutim, kroz rad sa pacijentima steći će više znanja i iskustva, koja će im koristiti u njihovom budućem radu”, rekao je tom prilikom Despotović.

“Siguran sam da će nastavak stručne prakse za učenike Medicinske škole u našoj zdravstvenoj ustanovi biti na obostrano zadovoljstvo. Mladi su naša budućnost i ulagati u njihovo znanje je investicija koja se uvijek isplati”, rekao je tom prilikom prof. dr Zlatko Maksimović.

Na poziv direktora srednje škole dogovorena je uzvratna posjeta Poljopriovrednoj i medicinskoj školi, gdje će sa rukovodstvom Bolnice iznijeti nove inicijative o budućoj saradnji.

TESTNA REKLAMA

Sastanku o početku učeničke prakse u JZU Bolnici “Sveti vračevi” prisutvovali su pomoćnici direktora prim. dr Nela Mitrović i dr Nemanja Janković, glavna sestra Bolnice Milica Dikić i profesorica praktične nastave Snežana Stanković.

U trećem i četvrtom razredu stečeno iskustvo primjenjuju na internom, hirurškom, pedijatrisjkom i ginekološko-akušerskom odjeljenju.

Tu se učenici upoznaju sa radom i organizacijom na odjeljenjima, učestvuju u pripremi bolesnika za vizitu, pripremi terapije, dijagnostici, mjerenju vitalnih funkcija, upoznavanju sa medicinskom dokumentacijom, te prijemu i smještaju bolesnika u bolnicu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...