Danas su nesumnjivo dobri odnosi koje imamo sa Mađarskom i njenom zvaničnom politikom, a to je rezultat i rada njegovog visokopreosveštenstva mitropolita budimskog Lukijana, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je u Budimpešti prisustvovao jubileju – 40 godina njegove arhijerejske službe.

– Pozvan sam u ime Republike Srpske i našeg naroda i zahvalio sam se uvaženom mitropolitu Lukijanu na predanosti koju je ukazivao, koju je u svom radu posvećivao i našem narodu a i crkvi – rekao je za RTRS predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Istakao je da je mitropolit Lukijan čovjek koji je prošao iskušenja.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

– Bio je u Pakracu, Rumuniji i evo ga sada u Mađarskoj. On na najbolji mogući način osjeća težinu toga da se odbrane naši nacionalni i vjerski interesi u zajednicama i državama koje nisu domicilno naše tako da ja visoko cijenim njegov rad – rekao je Dodik.

On je, dodaje predsjednik Srpske, zaista čovjek koji je posvećen i koji voli i Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

– I zato je bilo neminovno da budem ovdje i večeras – rekao je Dodik.

Podsjećamo, povodom jubileja 40 godina arhijerejske službe mitropolita budimskog Lukijana organizovan je gala koncert „In honorem sancti servitii“ pod pokroviteljstvom Eparhije budimske i Mađarske Akademije umjetnosti.

Koncertu su prisustvovali zvaničnici Srpske i Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име