DODIK: Vojska Srbije modernizovana i osposobljena da brani srpski narod

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da današnji prikaz nove vojne opreme i vještina pripadnika Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici pokazuje da je Vojska modernizovana i osposobljena da uspješno brani spski narod.

Dodik je ukazao da je evidentna bolja opremljenost Vojske Srbije, osposobljenost i obučenost, što je važno da se Srbija i njena teritorija i srpski narod brani uspješno i da se odvrati bilo kakav napad onih koji to potencijalno žele.

„Danas je Srbija i u ovom smislu modernizovana, njena vojska je snažna. Kada se pogleda unazad 10 do 15 godnina moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno ovdje i što planira da se radi“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve je to rezultat napora, plana i smišljene akcije da se modernizuje i ojača volja za borbom i odbranom Srbije, a što ne može bez opremanja i dodatne mobilizacije, i ljudstva i materijalnih sredstava, što je Srbija učinila na najbolji mogući način.

Dodik je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu i Srbiji na postignutom napretku i istakao da je ponosan na sve što je učinjeno.

Vojska Srbije prikazala je danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i vještine svojih pripadnika, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije, Republike Srpske i Mađarske.

Uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najveću smotru naoružanja i vojne opreme i vojnih letjelica na jednom mjestu posljednjih decenija pratili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijeri Srpske Radovan Višković i Mađarske Viktor Orban te predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...