DODIK U UGLJEVIKU: SRPSKA GRADI TERMOELEKTRANU „UGLJEVIK DVA“ (video)

Datum:

Share post:

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik najavio je na centralnoj tribini u Ugljeviku da će Srpska sama izgraditi novu termoelektranu u ovom mjestu.

„Sad kad sam boravio u Rusiji, napravio sam aranžman, izuzeo sam od privatnih ruskih investitora investiciju u Ugljeviku i vratio u nadležnost Republike Srske koja će graditi termoelektranu `Ugljevik dva` koja će ostati nacionalno i narodno bogatstvo“, rekao je Dodik.

On je dodao da će već ove nedjelje biti zaršen ugovorni odnos i da će se graditi termoelektrana najsavremenije tehnologije, dok će sadašnja nastaviti da radi, tako da će Ugljevik imati dupli kapacitet koji omogućava razvoj ove lokalne zajednice.

„Na kraju ovog mog mandata i početku sljedećeg mogu da kažem da iza mene ostaje stabilna i sigurna Republika Srpska, očuvana u miru za ljude koji u njoj žive i koja svaki dan ima veće resurse“, ocijenio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je izborna pobjeda zaslužena prethodnim radom i da je Ugljevik odlučio da bude sa ljudima koji rade za Republiku Srpsku i koji smatraju da su odgovorni svom narodu, a ne nekim strancima.

„Ozbiljna i stabilna politika čuva stabilnom našu Republiku Srpsku. Ništa nije važnije od naše stabilnosti, a to je garancija da ćemo čuvati naše institucije, one će čuvati naše nadležnosti i građane i svi zajedno onda imamo izvjesnu budućnost. Od snage SNSD-a i naše koalicije zavisiće snaga naše Republike“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ponosna na vlast SNSD-a jer je uspjela da odgovori velikim izazovima i da gradi i razvija Srpsku, a da je naponosnija zato što su imali hrabrosti da misle i da kažu ono što misle, za razliku od drugih koji se na izborima nude, a niti misle svojom glavom niti smiju da govore svojim ustima i nisu odgovorni svom narodu, nego stranim centrima.

Posebno je, kaže, ponosna na mjeru podrške za vještačku oplodnju zahvaljujući čemu je u Republici Srpskoj do sada rođeno 1.600 beba.

„Naša Republika je naša i ostaće naša, o našoj Republici odlučujemo mi“, zaključila je Cvijanovićeva

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Milutin Tasovac rekao je na skupu da je pobjeda SNSD-a na izborima garancija da će Republika Srpska opstati i ostati, jer je ova državotvorna stranka iznijela teret kroz teška vremena.

„Srpski narod nikoga ne mrzi, ali nikome neće ni biti sluga. Nećemo unitarnu BiH, gradićemo i razvijati svoju Republiku Srpsku, a nismo u tome usamljeni, imamo podršku bratske Srbije“, rekao je Tasovac.

On je najavio da se Ugljevik pridružuje apsolutnoj izbornoj pobjedi SNSD-a, Dodika za predsjednika Republike i Cvijanovićeve za srpskog člana Predsjedništva.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine iz Izborne jedinice dva Nedeljko Ćorić rekao je na centralnoj tribini u Ugljeviku da su Srbi svoju slobodu skupo platili u ratu, ali zato je danas žive, njeguju i čuvaju kao i svoju Republiku Srpsku, za koju je rekao da je svakim danom sve jača, sigurnija, stabilnija i u svakom smislu nezavisnija i može da odgovori u punom kapacitetu na sve zahtjeve svojih građana.

„Prije dolaska na vlast SNSD-a, za vrijeme ovih koji se danas nude kao bolja budućnost, u Republici Srpskoj je vladala opšta nestabilnost i banditizam, sa SNSD-om Srpska ide svakim danom korak naprijed jer ima ljude koji znaju da upravljaju Srpskom. Nema na Balkanu boljeg političkog tandema od Dodika i Cvijanovićeve“, poručio je Ćorić.

Nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je da građani 2. oktobra glasaju za SNSD, Dodika i Cvijanovićevu, za budućnost svoje djece i Republike Srpske, nasuprot onima koji rade na urušavanju Srpske, za unitarnu BiH.

„Alternativa bi u Sarajevu da proda svoj narod, nemojte 2. oktobra prodati svoje živote i sudbinu u narede četiri godine. Oni koji ih plaćaju su oni koji su bombardovali Republiku Srpsku i Srbiju , a samo izdajnici uzimaju pare od neprijatelja“, istakao je Mitrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vučić: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će...

Tesla ukida 14.000 radnih mjesta „Ne postoji ništa što više mrzim, ali to se MORA URADITI“

Tesla navodno otpušta više od 10% svoje globalne radne snage, što je najmanje 14.000 zaposlenih. Izvršni direktor proizvođača električnih automobila,...

Slatko od jagoda: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža

Predlažemo vam da iskoristite jagode koje već mogu da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih...

Na današnji dan – 16. april

Danas je utorak, 16. april, 106. dan 2024. godine. Do kraja godine ima 260 dana. 878. - Prvi put...