U Republici Srpskoj nema nikakve organizovane ili logističke podrške za organizovanje bilo kakvih aktivnosti ili kampova na našem području, niti ima podrške bilo kakvom pojedincu, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

– Zato odbacujemo svaku spekulativnu aktivnost. Niti ima, niti je bilo, niti smo organizovali bilo kakve kampove – poručio je predsjednik Srpske nakon održanog sastanka sa predstavnicima institucija Srpske i nadležnih službi u vezi sa lažnim navodima o kampovima za obuku na teritoriji Srpske.

Poručio je da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj dobro.

–  MUP Republike Srpske obavlja svoje dužnosti profesionalno i odgovorno u skladu sa Ustavom svoje nadležnosti – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da su se sastanku u Istočnom Sarajevu odazvali svi pozvani osim dvojice koji su bili van Srpske, ali su im pružili podršku.

– Ni agencije koje ovdje djeluju nisu potvrdile takve tvrdnje i zato s pravom kažemo da kontinuirano i mogući elementi ugrožavanja dolaze iz FBiH od ranije održanih kampova u Pogorelici, Gornjoj Maoči i okolini Mostara – napomenuo je Dodik.

Dodik je upozorio da je „sve ovo dio hibridnog rata protiv Srpske“.

– Tzv. propagandna aktivnost laži i dezinfomacija usmjerena je na rušenje Srpske i njenog rukovodstva. Srpski narod nikad nije bio sklon vršenjuu teorističkih akata – napomenuo je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da „ministar dobrane u Savjetu ministara uporno širi dezinformacije“.

– To se radi da bi Srpska bila ocrnjena na globalnoj sceni – naglasio je Dodik.

Dodik je izrazio očekivanje da će nadležni instituti pokrenuti pitanje odgovornosti za širenje dezinfomacija.

– Ovo je satanizacija Srpske i hibridni rat se nastavlja kroz djelovanje američke Ambasade – zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име