DODIK U BIJELJINI: Srpska će usvojiti Zakon o NVO, saopštenje Ambasade SAD to neće spriječiti (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas Ambasadi SAD u BiH da će Republika Srpska usvojiti zakon o NVO i da njihovo saopštenje to neće spriječiti.

„Zašto njih to toliko boli nemam pojma, ali neka računaju da ćemo mi to uraditi, njihovo saopštenje svakako neće to da spriječi“, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini, komentarišući saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su najavljeno usvajanje zakona o NVO nazvali nedemokratskim.

On je naglasio da se očigledno ta vrsta potrebe da stalno nešto nameću zadržava, ali da se vremena mijenjaju i da će ta vrsta bezobrazluka morati jednom da nestane.

„Namjerno hoćemo da prepišemo američki zakon“, poručio je Dodik i ocijenio da je cinizam, licemjerje i politička pokvarenost tvrdnja da zakon SAD ne mogu koriste druge zemlje.

Dodik je rekao da se zna da su mnoge njihove organizacije ovdje finansirale mnoge političke procese i događanja, zna se i da to nikada nije bilo evidentirano, zna se da je potrebno da se to uradi i Republika Srpska samo želi da to učini.

„Oni se bave unutrašnjim pitanjima. Šta njega /američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija/ briga, nije on taj koji govori u ime građana ni Republike Srpske, niti BiH, on govori u ime SAD i može da se bavi pitanjima koja su za SAD direktno važna, a ne za naše građane“, poručio je predsjednik Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...