Predsjednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik, danas je prisustvovao Radnom sastanku aktivista SNSD u Bijeljini i svojim prisustvom pružio podršku kandidatu za Gradonačelnika Mikajlu Laziću i listi kandidata za odbornike u Skupštini Grada Bijeljina.

„Prije četiri godine, Bijeljina je stala. Zadnje što je otvoreno ovdje je bilo šetalište uz kanal koji smo napravili, prethodna vlast pokojnog Miće Mićića i mi iz Republike. Sve ostalo je bilo ništa – jedan cirkus koji je napravio je započet tako što sam ja, kada se desila promjena na lokalnim izborima, došao sa najodgovornijim funkcionerima iz Republike u želji da napravim dalji dogovor o realizaciji 16 tačaka programa koje smo imali dogovoreni sa pokojnim Gradonačelnikom. On je od toga (naše posjete) napravio cirkus i ništa od toga nije bilo, naravno. Napravio je od Bijeljine rijaliti centar, rijaliti šou koji ničemu ne služi, ali život nije rijaliti to su realne stvari, problemi koje treba rješavati. On je glavni krivac što nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi da bi Bijeljina bila odbranjena sa izgradnjom velikog nasipa, odbrambenog nasipa. Ovih dana, kad čujem po Evropi, kako padaju kiše, šta sve rade… sa strijepnjom ustajem svaki dan da pogledam da li se to neće nama desiti. Onda je kasno da govorimo ko je kriv, a on u suštini nije bio sposoban da riješi pitanje imovinsko-pravnih odnosa i mi, kredit koji smo podigli od Evropske banke za izgradnju tog nasipa koji je preko 50 miliona, morali smo da vraćamo, a nismo ni počeli da ga realizujemo – zahvaljujući jednom nesposobnom tipu koji misli da je šetati pješke do Banjaluka sve umijeće koje on ima i da to stavlja na mrežu i da se sprdači sa svim i svačim ovdje. To naravno niti je politika, niti može da bude politika“, rekao je Dodik i nastavio:

BOJAN SAVIĆ: Pobjeda u Bijeljini, pobjeda je ispred nas (foto, video)

„Zato Bijeljina ima jednu odličnu ponudu – čovjeka koga svi znaju, koji ne treba mnogo što da govori o sebi, nego, naprosto, da Bijeljinu preuzme i da u Bijeljini radi. Sada smo imali sastanak sa udruženjem penzionera. U Gradu Bijeljini ima 16.000 penzionera. Svaki mjesec je penzija u iznosu koju mi plaćamo ovdje 12 miliona maraka. To je preko 150 miliona dobija se iz Fonda republičkog samo za penzionere u Bijeljini, da ne dodajem tu poljoprivrednike i mnogo čega drugog, da ne dodajem izgradnju autoputeva i mnogo čega što radimo ovdje… ili izgradnju bolnice koju smo ranije uradili. Ako neko nas želi da vidi, ne možete vi tu pomoći. Oni koji žele da vide, moraju da znaju da je učenjeno i zašto se ništa nije desilo. Evo, navedite mi jedan objekt koji je napravljen, a imao je na raspolaganju 350 miliona za četiri godine. Toliko je bio prvi budžet Republike kad sam ja postao predsjednik Vlade. Toliki. Pa smo živjeli. Čitava Republika. A on nije mogao da ovdje ni okreči ono što smo mi radili. Prema tome, apsolutno je veoma jasno. Radi se o jednom nedoraslom tipu koji se ne zna pristojno ni obrijati, a kamoli što drugo. Ovdje dobijate čovjeka koji ima kapacitet, koji ima podršku republičkih organa. Srbija je protiv ovoga. Je li Srbija protiv? Jeste. Slušali ste državnog sekretara, šta je rekao ovdje. I šta sad? Hoćete opet da se inatite? Inatite se. Imaćete opet četiri godine zastoja, imaćete opet ništa, imaćete nulu, umjesto da krenemo da radimo“, istakao je Dodik.

Kako kaže, potrebno je proširiti Bolnicu koja je napravljena i da je to moguće ukoliko na čelu Grada bude doktor Lazić i dodao: „ako ovaj ostane, ne možemo ništa“.

„Bolnica svakome treba, nažalost. Ja bih volio da niko živ ne uđe tamo, ali to nije tako. To nije rijaliti, to je realnost, Bolnica je realnost. Gradnja autoputa od Rače do Bijeljine je realnost. Za dva mjeseca potpisujem Ugovor za autoput od Bijeljine do linije sa Brčko distriktom. Na proljeće počinjemo graditi taj autoput. Tražili smo da nam prenesu Banju Dvorovi u vlasništvo ministarstva i da to ministarstvo napravi Banju Dvorovi kao što vidimo Banju Vrućicu sada u Tesliću. Pogledajte šta se tamo dešava. Pogledajte. Samo je lako to vidjeti. Imali ste evo to, imate gospodina Lazića, imate nas. Ne morate vidjeti. Okej. Ja sam ovdje došao kada ovaj grad nije imao ni kanalizacije ni vodu. Imao je ispod najvećih zgrada ovdje u centru grada, imao septička jana i ja sam došao u tom nekom nesretnom trenutku kad se jedna djevojčica ugušila u toj septičkoj jami. Nisam mogao da vjerujem da se radi o Gradu Bijeljina, da to nije riješeno. Pa onda sam pitao, kako je to moguće? Pa kaže, nemamo kanala. Pa pravi kanal – pa smo napravili kanal? Pa jesmo napravili kanalizaciju? Pa šta? I mi smo kao zbog ovoga smrljivog BN-a, mi smo ovdje neki loši momci, a ovaj kreten koji ništa ne radi, on je kao dobar? Pa nastavite onda. Moj izbor je veoma lak“, zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име