DODIK: To što sada radi opozicija nije najvažnija tema

Datum:

Share post:

Opozicija je vjerovatno sada shvatila da politički život u Republici Srpskoj treba da se odvija na nivou Narodne skupštine pa pokušava da privuče neku pažnju, rekao je predsjednik Republike Srpske.

– Ali to što sada radi opozicija nije najvažnija tema – objavio je Dodik na svom Instagram nalogu.

Naveo je da je ključno pitanje u BiH, pitanje imovine i postoji namjera da se dođe do toga da lažni visoki predstavnik nametne zakon i da kaže da imovina pripada BiH s ciljem obesmišljavanja Republike Srpske.

Kaže da je u intervjuu ATV-u naglasio da to što radi opozicija nije najvažnija tema, već da li će pristati na odluke koje donosi lažni visoki predstavnik.

– Moj pristup je da nema razgovora o imovini. To je završeno. U Ustavu BiH piše da je BiH sastavljena od dva entiteta i da sve ono što nije isključivo dato BiH pripada entitetima. Završeno, nema dalje – napisao je Dodik.

Tokom prošle sedmice, predsjednik Srpske je imao susrete u Budimpešti s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Turske Redžepom Erdoganom, predsjednikom Azerbejdžana Ilham Alijev i s mnogim drugim državnicima.

– Na najbolji mogući način pokazali smo da Republika Srpska nikad nije imala više prijatelja koji razumiju naš položaj i političku borbu za odbranu naše ustavne pozicije – naveo je Dodik.

Dodao je da je  boravio i na području Istočnog Novog Sarajeva, gdje je položen kamen temeljac za školu, a podijeljeni su i ključevi stanova za smještaj izbjeglih porodica.

Održan je sastanak lidera stranaka koje čine vlast na zajedničkom nivou.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SELAK, SP: Kurtijev teror – izvor svih problema

Nakon jučerašnjih oružanih sukoba na sjeveru Kosova i Metohije, predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da...

Izvršena provala u prostorije JKP „Gradsko groblje“ Bijeljina – Ukraden pazar od preko 4.000 KM (foto)

Saopštenje JKP "Gradsko groblje" prenosimo u cjelosti: "Dana 24.09.2023. godine, u nedjelju, između 15:00 časova i 07:00 časova 25.09.2023....

LUKIĆ: Situacija sa afričkom kugom svinja u Srpskoj povoljnija

Koordinator Resora za veterinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Njegoslav Lukić rekao je da je situacija sa...

Ljubavna priča Ajše i Miloša iz Bijeljine

Miloš i ja smo se vjenčali prije 3 godine. Naš zajednički život je ispunjen raznim izazovima ali uz...