DODIK: Šteta što SDS nastavlja sa sluganstvom međunarodnim kancelarijama

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da zabrinjava što predsjednik SDS-a Milan Miličević prihvata stavove i sarajevskih političara i lažnog visokog predstavnika i priču o državnoj imovini stavlja na sto, zaboravljajući da je tema završena Dejtonskim mirovnim sporazumom.

„Predlagati da se imovina dodijeli lokalnim zajednicama me tjera na sumnju da Miličević, ipak, zna da je pitanje imovine već riješeno, ali da on prosto mora da ga aktuelizuije narativom koji je kreiran i van SDS-a i van Republike Srpske“, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Miličevićevu izjavu da „državna imovina i dobra u javnoj upotrebi nisu dva identična pojma i da bi ova dobra, odnosno prirodni resursi trebalo da budu u vlasništvu lokalnih zajednica u Republici Srpskoj“.

Predsjednik srpske je podsjetio da je SDS svojevremeno, zbog najviših nacionalnih interesa, napustio parlament BiH i krenuo sa narodom da stvara i brani Republiku Srpsku, a 30 godina kasnije SDS napušta Narodnu skupštinu Republike Srpske i brani interese PDP-a, kojem je nacionalni program napisan u Velikoj Britaniji.

On je naveo da se u jednom slaže sa predsjednikom SDS-a – Milorad Dodik nije Republika Srpska, samo bi ga upitao zašto se onda prema Republici Srpskoj odnose kao prema Miloradu Dodiku?

„Što se tiče mene lično, nisam ni tražio ni očekivao podršku SDS-a ili Milana Miličevića, jer što bi podržali Milorada Dodika kad su se oprali od svih svojih prethodnih predsjednika sve do Mladena Bosića, koji je praktično učinio SDS probosanskom partijom“, naglasio je Dodik.

On je rekao da izjavom da SDS poštuje institucije Republike Srpske, ali odgovorne institucije, Miličević u stvari govori da SDS ne poštuje institucije Republike Srpske ukoliko one ne rade kako bi to željeli u SDS-u ili negdje gdje se kreira politika SDS-a.

„Šteta što SDS sa novim vođstvom nastavlja starim putem ili stranputicama, sluganstvom međunarodnim kancelarijama“, ocijenio je predsjednik Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...