DODIK: Srpska je protiv nametnutih odluka OHR, što radi "lažni visoki predstavnik"

Datum:

Share post:

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska protiv bilo kakvih nametnutih rješenja od OHR-a, što radi "lažni visoki predstavnik".
 

Dodik je naveo da se političko Sarajevo nada pobjedi opozicije u Srpskoj i da pojedinci izjavljuju da bi u tom slučaju mogli da grade novu BiH.

"To je veoma neizvjesno. Koju novu BiH? Mislim da BiH treba da nestane, a ne da se gradi nova. Nema šanse da se gradi nova i da se upropasti još generacija u neuspjelom eksperimentu", naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da mu nisu važne kritike koje dobija iz Sarajeva zbog sastanka sa ruskim ambasadorom u Izraelu Anatolijem Viktorovim, jer nijednu riječ nisu izgovorili protiv Sarajeva.

"Oni bi da pratimo samo njihove migove i po njima postupamo, ali to se, naravno, neće desiti", poručio je Dodik za RTRS.

TESTNA REKLAMA

On je podsjetio da je Viktorov svojevremno rukovodio OHR-om u Mostaru i nije bilo potrebe da mu objašnjava koliko je OHR antidejtonski, iako je dejtonska institucija.

Dodik je rekao da je u Izraelu razgovarao i sa ministrom finansija ove zemlje Avigdorom Libermanom kao prijateljom Republike Srpske o finansijskim globalnim pitanjima, o inflaciji.

"Ono što sam mogao da zaključim, čini mi se da svijet nikada nije imao manje poluga da upravlja globalnim procesima kao što je danas. Neoliberalni svijet, koji se nametao u posljednjih 20 godina, očigledno je proglašeno da je kraj te etape, a još nije uspostavljen novi svjetski poredak", rekao je Dodik.

On je naveo da su razgovarali i o mogućim projektima, da je Liberman upoznat o razgovorima sa jednom izraelskom kompanijom koja u Srpskoj želi da napravi akademiju za sajber procese, što je podržao.

"Razgovarali smo njihovim izborima koji se održavaju 3. novembra i našim koji se održavaju 2. oktobra. Bio je zanimljiv razgovor dva prijatelja", zaključio je Dodik.

Dodik je boravio u trodnevnoj posjeti Izraelu ove sedmice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...