DODIK: Srpska će obustaviti saradnju s NATO

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da uđe NATO savez i obustaviće sve aktivnosti saradnje s tom alijansom.Dodik je rekao da svi ljudi iz Srpske koji rade na tim pitanjima više to neće raditi.

“Od zamjenika ministra u Savjetu ministra i ministara u Vladi Srpske do svih operativaca na tim pitanjima, zaključno s komisijom u kojoj sjedi jedan broj Srba koju je imenovao Savjet ministara. U tom pogledu mi ćemo prekinuti da radimo”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.
Dodik je naveo da Republika Srpska ništa nema od njih, osim stalnog traženja nečega, a to nešto je bazično za Srpsku.

“Mi ne možemo da budemo član NATO saveza, ne zbog sukoba Ukrajine i Rusije. Pa mi smo to i prije govorili. Šta sad treba da se bojimo NATO saveza i da kažemo da smo se prošli put šalili. Ne nismo se šalili, sada smo odlučniji”, rekao je Dodik.
On je rekao da Republika Srpska ne želi da se svrstava ni na jednu stranu.

“Mi želimo biti subjekt koji ovdje odlučuje o našim stvarima. Ja ne odlučujem o stvarima o Velikoj Britaniji i Americi, a ne želim ni da oni ovdje odlučuju”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve mjere visokih predstavnika su bile antisrpske i usmjerene na rušenje Srpske.

“Znali smo mi to i tada. Vi znate od kada se borim s visokim predstavnikom, vi znate i od kada se borim protiv Suda i Tužilaštva BiH. Još 2010. godine, kada smo doveli Ketrin Ešton ovdje i postigli dogovor s njima – oni su opet slagali. Oni samo lažu, oni dođu ovdje i postignu dogovor, a ako im ne odgovara, već sutra taj dogovor ne primjenjuju svi ti iz EU i koji dolaze iz evropskih centara moći”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je mnogo sporazuma postignuto, ali da se nijedan nije realizovao, a gledano šire nisu ni Kumanovski ni Briselski niti Dejtonski sporazum.

“Sve je to samo traženje od Srba. Ne može više. Ja sam predsjednik Republike i nju zastupam i u okviru toga što piše u Ustavu kažem – Srpska je napadnuta od strane tihe subverzivne koncepcije koja treba da je uruši, a najbolji primjer za njeno konačno urušenje je to što su smislisli ovo oko imovine, i zato sam spreman na pitanju imovine da se borim do krajnjih svojih snaga”, rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Janjić uručio dres ’’ŽIĆI’’ Miražiću, LEGENDI FK ’’Radnik” Bijeljina

Danas je prostorije FK Radnik posjetio Živorad Žića Miražić, i tom prilikom mu je personalizovani dres uručio direktor...

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...

VUKANOVIĆ: Dodik je podržao smjenu Nikole Poplašena

Vukanović podsjetio Dodika kako je govorio kada je smjenjivan Poplašen „Ako ste tada provodili oduke visokog predstavnika, zašto...

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...