DODIK: Srpska će obustaviti saradnju s NATO

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da uđe NATO savez i obustaviće sve aktivnosti saradnje s tom alijansom.Dodik je rekao da svi ljudi iz Srpske koji rade na tim pitanjima više to neće raditi.

“Od zamjenika ministra u Savjetu ministra i ministara u Vladi Srpske do svih operativaca na tim pitanjima, zaključno s komisijom u kojoj sjedi jedan broj Srba koju je imenovao Savjet ministara. U tom pogledu mi ćemo prekinuti da radimo”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.
Dodik je naveo da Republika Srpska ništa nema od njih, osim stalnog traženja nečega, a to nešto je bazično za Srpsku.

“Mi ne možemo da budemo član NATO saveza, ne zbog sukoba Ukrajine i Rusije. Pa mi smo to i prije govorili. Šta sad treba da se bojimo NATO saveza i da kažemo da smo se prošli put šalili. Ne nismo se šalili, sada smo odlučniji”, rekao je Dodik.
On je rekao da Republika Srpska ne želi da se svrstava ni na jednu stranu.

“Mi želimo biti subjekt koji ovdje odlučuje o našim stvarima. Ja ne odlučujem o stvarima o Velikoj Britaniji i Americi, a ne želim ni da oni ovdje odlučuju”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve mjere visokih predstavnika su bile antisrpske i usmjerene na rušenje Srpske.

“Znali smo mi to i tada. Vi znate od kada se borim s visokim predstavnikom, vi znate i od kada se borim protiv Suda i Tužilaštva BiH. Još 2010. godine, kada smo doveli Ketrin Ešton ovdje i postigli dogovor s njima – oni su opet slagali. Oni samo lažu, oni dođu ovdje i postignu dogovor, a ako im ne odgovara, već sutra taj dogovor ne primjenjuju svi ti iz EU i koji dolaze iz evropskih centara moći”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je mnogo sporazuma postignuto, ali da se nijedan nije realizovao, a gledano šire nisu ni Kumanovski ni Briselski niti Dejtonski sporazum.

“Sve je to samo traženje od Srba. Ne može više. Ja sam predsjednik Republike i nju zastupam i u okviru toga što piše u Ustavu kažem – Srpska je napadnuta od strane tihe subverzivne koncepcije koja treba da je uruši, a najbolji primjer za njeno konačno urušenje je to što su smislisli ovo oko imovine, i zato sam spreman na pitanju imovine da se borim do krajnjih svojih snaga”, rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini održano stručno predavanje za distrofičare (foto)

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina danas je u hotelu Drina održalo stručno predavanje...

Polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena 31. godišnjica Druge semberske lake pješadijske brigade VRS (foto, video)

Na današnji dan, 1992. godine, formirana je Druga semberska brigada Vojske Republike Srpske kroz koju je prošlo 4.200...

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...

Potpisivan ugovora izmedju RTRS i rukometnog kampa „Mladen Bojinovic Dugi“

U Multimedijalnoj sali RTV danas je održana konferencija za medije povodom trećeg rukometnog kampa za djecu uzrasta 10-...