Dodik Srbima: Podnesite ostavke

Datum:

Share post:

Predsjedavajući Predsjedništva BIH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer RS Radovan Višković najavili su danas određene novine u budućem radu. Praksa će biti da će se svi važni funkcioneri RS i predstavnici Srpske na nivou zajendičkih institucija BiH sedmično sastajati i razgovarati o važnim pitanjima.

Željka Cvijanović, Milorad Dodik i Radovan Višković danas su u Administartivnom centru razgovarali  o formiranju izvršne vlasti i reorganizaciji Vlade Republike Srpske. Za sada niko ne želi da govori o imenima budućih ministara.

Naši izvori kažu da dogovori o raspodjeli resora još nisu završeni. Činjenica je da će nova Vlada biti raznolika i da će SNSD imati najviše fotelja.

Prema našim informacijama SNSD će voditi glavnu riječ u osam ministarstava.  

’’Sad je to jedna druga priča i svaki čovijek koji bude došao na poziciju mora da zna da nije nezamjenjiv’’, rekla je predsjednik RS Željka Cvijanović.

Milorad Dodik i Željka Cvijanović barem javno ne žele da se mješaju u probleme koji se dešavaju u DNS-u. Kako saznajemo, u Vladi će biti mjesta za DNS – tačnije grupu DNS-a koja podržava Nedeljka Čubrilovića. Zvanične potvrde još nema.  

’’Ono što želim jeste da se tamo stvari iskristališu da možemo nesmetano da idemo u formiranje Vlade, ali neću nikakve prognoze da dajem’’ – rekla je Cvijanović.

Zato prognoze daje Milorad Dodik. Danas je pozvao sve predstavnike Srba u zajedničkim institucijama i Savjetu ministara BiH da podnesu ostavke, prije nego što ih on smjeni. Kaže da postoji način da budu sklonjeni, ukoliko sami ne odstupe sa dužnosti.

’’Ovo je potvrda politici koju vodim i u toj politici nema mjesta za ljude koji su u protekle četiri godine skrnavili RS. Šta je tu normalno, treba li da ćutim o tome? Oni su ti protiv kojih smo se mi borili, oni ne mogu da vrše te dužnosti. Oni nisu moji saradnici. Ako hoće da budu moji saradnici moraće da se dokažu, a dokazivanje je da  polože ostavke i da razgovaramo kako ćemo dalje“,  rekao je predsjedavajući Predsjedništva BIH Milorad Dodik.

Upozorenje Milorada Dodika da će smjeniti Srbe u zajedničkim institucijama za PDP je sramno.

„Strašno je što član Predsjedništva BiH kao metu ima upravo Srbe. Smjene Srba su, osim njega, jedino sprovodili visoki predstavnici poput Pedija Ešdauna i Karlosa Vestendorpa.’’ – navodi se u saopštenju PDP-a.

„Poruke da će uslijediti smjene kao vid odmazde nekoga ko bi trebalo da predstavlja upravo sve Srbe iz Republike Srpske, upitnost izbora i način na koji je konstituisan i ovaj saziv NS daju do znanja da su u Srpskoj narušeni temelji ustavne demokratije: vladavina naroda, pravda i istina“ – poručili su iz PDP-a.

BN TV

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ: Bošnjački ministri tražili dodatno usaglašavanje o sastavu pregovaračkog tima sa Fronteksom

Vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara o prijedlogu sastava pregovaračkog tima sa Еvropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

Rukometašice Srbije preko Čilea izborile drugu fazu Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svjetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe...

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...