Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Еvropa odustala od vrijednosti za koje se načelno zalaže i da je najvidljivije to na primjeru BiH gdje se krše svi postulati vladavine prava.

– Biranje i imenovanje visokog predstavnika jasno je definisano Dejtonskim sporazumom. Međutim, velike sile su sve to podredile svojoj moći i pogazile ono što u Dejtonu piše. Samo je američka ambasada, podržana britanskom i njemačkom ovdje uvela jednog stranca Šmita, i rekla da je on visoki predstavnik. On danas mijenja odlukama zakone, on uvodi dopune zakona, on ugrožava funkcionisanje ukupnog pravnog i ustavnog sistema i sve ono što možemo da vidimo kao dekadenciju od ranije rečene vrijednosti Еvropske unije – rekao je Dodik obrativši se učesnicima Simpozijuma „Bratislava – prestonica mira“.

Na sve to, poručuje Dodik, Еvropska unija i zapadne zemlje šute.

– Učesnike simpozijuma „Bratislava – prestonica mira“ je upoznao sa paradoksom da se zbog odluke Šmita protiv njega vodi sudski postupak. Strani intervencionizam jasno se ogleda i kroz djelovanje Ustavnog suda BiH – poručio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име