DODIK: Šaroviću nije stalo do Republike Srpske

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je lider SDS-a Mirko Šarović izjavom da su njihovi partneri u Federaciji BiH (FBiH), predao Republiku Srpsku i da to predstavlja „vrhunac njegove karijere“.

Ako takvi ljudi dođu na vlast nemamo šta da tražimo ovdje – rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je istakao da SDS napada SNSD zbog navodne saradnje sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, što nije tačno.

-Niti smo kad bili u koaliciji, niti imamo nešto s njim. Izetbegović je bijesan što smo se ustavno ponašali, pa nismo dozvolili da oni rasplamsaju svoje planove – rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

On je podsjetio na Šarovićevu raniju izjavu u Narodnoj skupštini Republike Srpske da neće da poštuje odluke najvišeg zakonodavnog tijela Srpske, te dodao da izjava o partnerima u FBiH predstavlja “vrhunac njegove karijere”.

– Moji partneri nisu u FBiH, mi smoza za moranje ovdje u BiH, jer sve i jedna partija u FBiH sanja, želi i nikada neće prestati da želi da ukine Republiku Srpsku. To su partneri Mirka Šarovića i njegovi saveznici. Takve ljude hoće Izetbegović, SDA i stranci – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Šarović je jasno poručio da bira FBiH umjesto Republike Srpske i njenih predstavnika koje su građani izabrali.

– Šaroviću nije stalo do Republike Srpske, nego do obećanog mjesta ministra za ekonomske odnose ili nekog drugog mjesta na nivou BiH jer se tamo osjeća dobro. Kad je bio u Savjetu ministara od muslimana je proglašen za najboljeg ministra. Što ja nikad nisam proglašen, a on jeste? Onda pričaju da Dodik sarađuje sa Izetbegovićem – rekao je Dodik.

On je istakao da je Izetbegović njegov politički protivnik, protivnik Republike Srpske i srpskog naroda.

– BiH je naše neprijateljsko okruženje i Srbi moraju to da razumiju. To nije zbog Milorada Dodika. Dodik je učinio sve da Republiku Srpsku očuva na nivou koji je Ustavom zagarantovan, a ako Srbi podrže Šarovića i ljude oko njega, Republike Srpske nema za šest mjesec – istakao je Dodik

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...