DODIK U BIJELJINI: Srbi danas imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju (foto, video)

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da je izgradnja auto-puteva izuzetno značajna, da će realizacija značajnih projekata u Srpskoj biti nastavljena i zatražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se dionica auto-puta Bijeljina-Rača do Srbije, ali i do auto-puta 9. januar zove „Put srpskog jedinstva“.

Dodik je podsjetio na kontinuiranu podršku i pomoć Srbije Republici Srpskoj, naglasivši da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije oklijevao da pomogne Republici Srpskoj.

– Želim da dobijem Vašu saglasnost da se ovaj put i ova dionica pa sve dalje prema Brčkom, Vukosavlju i sve do ulaska na put 9. januar zove „Put srpskog jedinstva“ – rekao je Dodik.

On je naveo da posljednjih godina Srpska i Srbija zajedno investiraju i obilježavaju značajne datume iz istorije.

– Nema nijedne opštine i u Brčko distriktu gdje neki projekat nije finansiran iz Srbije – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini, da srpski narod mora da ostane čvrst i istrajan i da se bori za očuvanje jedinstva.

– Danas Srbi imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju i nastavićemo da se borimo za naše jedinstvo – poručio je Dodik.

On je rekao da j prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, ali da su buduće decenije – decenije ujedinjenja.

Dodik je istakao da je Srpska zagledana u Srbiju.

– Majka Srbija je nešto što mi zaista živimo ovdje. Osjećamo bratsku ljubav koja iz Srbije dolazi nama i na to se ponosimo. To nije komšijska ljubav, već bratska. Sve više smo jedno i sve više smo okrenuti jedni drugima – poručio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...