DODIK U BIJELJINI: Srbi danas imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju (foto, video)

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da je izgradnja auto-puteva izuzetno značajna, da će realizacija značajnih projekata u Srpskoj biti nastavljena i zatražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se dionica auto-puta Bijeljina-Rača do Srbije, ali i do auto-puta 9. januar zove „Put srpskog jedinstva“.

Dodik je podsjetio na kontinuiranu podršku i pomoć Srbije Republici Srpskoj, naglasivši da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije oklijevao da pomogne Republici Srpskoj.

– Želim da dobijem Vašu saglasnost da se ovaj put i ova dionica pa sve dalje prema Brčkom, Vukosavlju i sve do ulaska na put 9. januar zove „Put srpskog jedinstva“ – rekao je Dodik.

TESTNA REKLAMA

On je naveo da posljednjih godina Srpska i Srbija zajedno investiraju i obilježavaju značajne datume iz istorije.

– Nema nijedne opštine i u Brčko distriktu gdje neki projekat nije finansiran iz Srbije – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini, da srpski narod mora da ostane čvrst i istrajan i da se bori za očuvanje jedinstva.

– Danas Srbi imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju i nastavićemo da se borimo za naše jedinstvo – poručio je Dodik.

On je rekao da j prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, ali da su buduće decenije – decenije ujedinjenja.

Dodik je istakao da je Srpska zagledana u Srbiju.

– Majka Srbija je nešto što mi zaista živimo ovdje. Osjećamo bratsku ljubav koja iz Srbije dolazi nama i na to se ponosimo. To nije komšijska ljubav, već bratska. Sve više smo jedno i sve više smo okrenuti jedni drugima – poručio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Umjesto 300 novih, ugašeno 70 parking – mjesta u užem centru grada

Bijeljina se, kao i većina gradova u regionu, već godinama suočava s nedostatkom parking – mjesta u užem...

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...