DODIK: Prijedor će dati novog ministra rada i boračko-invalidske zaštite

Datum:

Share post:

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će Prijedor dati novog ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske umjesto Dragoslava Kabića, koji je, kako kaže, važan kadar ove stranke, patriota i čovjek posvećen Srpskoj, što je pokazao tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Kabić će ostati veoma važan čovjek u našoj partiji i potrudiću se da tamo gdje to zakon dozvoljava, on bude rukovodilac od nekih važnih resora, jer to zaslužuje“, rekao je Dodik novinarima na Jahorini.

Dodik je podsjetio da je Kabić mobilisan u 18. godini i da je bio do zadnjeg dana učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata.

„To je čovjek koga obožavaju borci toga kraja jer znaju ko je on, a ja to mogu da svjedočim jer sam bio na takvim mjestima. To me i opredijelilo da ga predložim za mjesto ministra za boračka pitanja“, rekao je Dodik.

TESTNA REKLAMA

Govoreći o smjeni novoimenovanih ministara u Vladi Srpske zbog ranije počinjenih prekršaja, odnosno učestvovanja u saobraćajnim nesrećama, Dodik je rekao da oni nemaju nijednu zakonsku prepreku da obavljaju najveće dužnosti, ali da imaju moralnu odgovornost.

Dodik smatra da je smjena Kabića zbog prekršaja počinjenog prije 25 godina dramatična kazna koja ponovo vraća sjećanje na tu neugodnost.

„U saobraćaju se može svima nama svašta desiti. Mislim da smo pretjerali u osudi ovih ljudi jer su oni već izdržali svoje kazne i odužili svoje“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Kabić je imao saobraćanu nezgodu prije 25 godina, nije bio pod dejstvom alkohola i odležao je svoju kaznu od nekoliko mjeseci kao učesnik u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...