Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je poljoprivrednike da se do petka prijave na javni poziv za nabavku mehanizacije iz Bjelorusije i najavio nastavak podrške razvoju poljoprivrede.

„Republika Srpska ostaje čvrsto opredijeljena i posvećena jačanju poljoprivredne proizvodnje i podrške našim poljoprivrednicima. To je pitanje od nacionalnog značaja i u narednom periodu analiziraćemo sve što je do sada urađeno kako bismo definisali koji su to segmenti gdje treba dodatno da djelujemo“, napisao je Dodik na mreži Iks i dodao:

Do „belarusa“ uz minimalna ulaganja

„Zadovoljstvo je što nakon uspješno realizovanog projekta s našim mađarskim prijateljima uskoro počinjemo i novi program nabavke savremene mehanizacije po povoljnim uslovima iz Bjelorusije, koji će dodatno osnažiti poljoprivrednu proizvodnju, smanjiti troškove i povećati produktivnost“.

On je istakao da će nakon javnog poziva biti sačinjen pravilnik, gdje ćemo imati jasan uvid u potrebe poljoprivrednih proizvođača.

„Raduje  činjenica da ovim programom ne samo da jačamo našu poljoprivredu, nego jačamo i naše prijateljske veze s Bjelorusijom, koja je pokazala da razumije poziciju Republike Srpske i složene odnose u kojima razvijamo našu ekonomiju“, zaključio je predsjednik Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име